Unde gasesti bijuterii de aur ieftine

Advertorial
Luni, 15 Februarie 2021, ora 12:01
33558 citiri
Unde gasesti bijuterii de aur ieftine
Sursa foto: https://unsplash.com/

Fascinatia pentru obiecte din aur sau alte metale pretioase a existat dintotdeauna. Folosite ca obiecte ritualice sau pastrate ca mosteniri pretioase de familie, obiectele din aur masiv continua sa ramana printre cele mai stabile "monede de schimb" din intreaga lume. Obiectele din aur pot fi oricand vandute sau amanetate cu usurinta, in functie de tipul lor, de cantitatea sau de tipul altor metale continute.

Pretul aurului este cotat la cele mai importante burse de pe piata internationala, si, din acest motiv, se poate afla in timp real. De obicei, acest pret este exprimat in dolari americani per uncia de aur, aceasta avand 28,35 g. Cotarea pretului aurului poate fi exprimata, insa, si prin raportare la gram in moneda tarii care il coteaza. In Romania, Banca Nationala comunica zilnic pretul gramului de aur. In primele zile ale lunii ianuarie 2021, de exemplu, pretul mediu a fost de 245,766 lei, adica aproape 246 lei pentru 1 g de aur.

La vanzare sau la cumparare insa, pretul unui gram de aur va fi usor diferit (mai mic) fata de cotatia BNR ori cea de pe pietele internationale.

Ce criterii se iau in calcul pentru evaluarea unui obiect din aur

Daca doresti sa cumperi, sa vinzi sau sa amanetezi un obiect din aur, trebuie sa stii ca pentru evaluarea acestuia se tine cont de mai multe criterii.

Greutatea

Greutatea, mai precis masa obiectului din aur exprimata in grame, este, in general, principalul criteriu care se verifica la evaluarea unei bijuterii din metal pretios. Conteaza, mai apoi, ca obiectul sa fie din aur masiv, si nu doar "suflat" cu pretiosul metal.

Puritatea

Pentru a putea fi prelucrat, aurul nu este utilizat in stare pura, ci este amestecat cu alte metale, constituind un aliaj. Puritatea aurului se evalueaza in functie de partile altor metale din respectivul aliaj, iar cantitatea de aur continuta este exprimata prin numarul de carate. Fiecare carat reprezinta 1/24 parti de aur din aliaj, deci o bijuterie de 24 de carate este aur pur, neamestecat cu alte metale. Bijuteriile, piesele sau lingourile din aur de minim 14 sau 18 carate au, de obicei, certificate ce atesta valoarea respectiva. Puritatea unei piese din aur masiv se refera, deci, la numarul de carate continute in acest obiect.

Starea generala

Orice deteriorare-sub forma de pete, zgarieturi sau alte tipuri de uzura-va duce la o evaluare mai mica a unui obiect din aur masiv pe care doresti sa il vinzi, sa il cumperi sau sa il amanetezi.

Unde gasesti bijuterii de aur ieftine

Daca esti pasionat de achizitionarea unor obiecte sau bijuterii de calitate, din aur masiv, care sa treaca testul timpului, cu siguranta esti interesat si de cele mai bune locuri de unde poti face astfel de achizitii. Iata cateva propuneri:

In bazarurile de pe pietele internationale

Cu siguranta esti la curent ca in marile bazaruri internationale, aurul si alte metale sau pietre pretioase sunt la mare cautare si valorificare, aceste locuri constituind, de altfel, un "rai" al bijuteriilor pentru pasionati. De altfel, chiar cuvantul "karat" provine din lumea bazarurilor orientale, reprezentand samanta unui arbore (de roscova -Ceratonia Siliqua) folosita in trecut pentru cantarire si echilibrarea balantelor datorita faptului ca aveau o greutate constanta. Cel mai renumit bazar la ora actuala, unde poti negocia pretul gramului de aur dar si al oricarei bijuterii, este, fara indoiala, Marele Bazar din Istanbul. In general, insa, in oricare din marile orase din Orientul Apropiat si Mijlociu exista un bazar de acest tip.

In ofertele de sezon ale retailerilor

Magazinele fizice si cele online care comercializeaza bijuterii din aur, argint, platina sau pietre pretioase sau semipretioase, prezente in mari lanturi de magazine sau in locatii specifice, aum ocazionalm oferte cu reduceri speciale. Aici, poti gasi oferte speciale pentru produsele care sunt de interes pentru tine. De aceea, aboneaza-te la ofertele lor online, si vei putea urmari si achizitiona produsele preferate la momentul potrivit.

La casele de amanet

Un pret foarte bun pentru gramul de aur si, implicit, pentru bijuteriile pe care doresti sa le achizitionezi, vei gasi la casele de amanet. Atunci cand cumperi sau vinzi, beneficiezi de cantarirea exacta a obiectelor si de evaluarea gratuita a puritatii aurului, pentru a-i verifica autenticitatea. Daca, insa, doresti sa amanetezi un obiect din metal pretios, trebuie sa stii ca, spre deosebire de achizitionare, pretul va fi mai mic decat cel de la un magazin de bijuterii. In acest caz, casa de amanet iti ofera, practic, un imprumut. Pretul final al piesei de aur va fi calculat scazand costurile legate de pastrarea in siguranta a obiectului adus drept gaj si eventual alte cheltuieli suplimentare. Casele de amanet pot reprezenta, insa, oferte profitabile pentru achizitia de aur sau alte bijuterii, cu preturi, uneori, extrem de avantajoase. Consulta ofertele mai multor case de amanet, inainte de a lua o decizie de achizitionare. Astfel, poti gasi oferte mult mai avantajoase pentru bijuterii de aur amanet online, comparativ cu preturile pe care le-ai putea obtine la banca sau la magazinele de bijuterii.

Bijuteriile din aur sunt oricand o varianta speciala de cadouri pentru cei dragi. Poti cumpara orice tip de inele cu diverse modele, coliere, cercei, bratari pentru dama sau barbati, urmarind ofertele online ale magazinelor sau caselor de amanet. Cel mai important este, insa, sa retii ca, avand in vedere instabilitatea constanta a valutelor sau a bursei, o investitie in bijuterii din aur este una dintre cele mai sigure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#bijuterii, #bijuterii aur, #bijuterii aur ieftine , #stiri life style