Unde calatorim in pandemie? Sa redescoperim placerea muntelui, printr-o plimbare de iarna la cabana Garbova

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 14:39
4880 citiri
Unde calatorim in pandemie? Sa redescoperim placerea muntelui, printr-o plimbare de iarna la cabana Garbova
Cabana Garbova

Pandemia ne-a retezat orice sansa la ceea ce numeam... "vacanta", insa, pana ce lucrurile revin la normal, ne putem bucura de excursii prin care sa (re) descoperim frumusetile Romaniei! Iar cum cele mai sanatoase evadari sunt cele in natura, ne-am propus sa incepem a va prezenta saptamanal o serie de experiente la care aproape oricine poate avea acces.

Propunerea de astazi este un traseu scurt, in care veti imbina placerea muntelui cu atmosfera relaxanta de la cabana. Si daca decideti sa ii luati si pe cei mici, vor avea parte de distractie garantata pe pantele inzapezite, alunecand cu sania, colacul sau farasul. Suna bine, nu-i asa? Este vorba de cabana Garbova, din muntii Baiului.

Traseu cu plecare din Azuga

Pentru cei care vor sa urce la picior pana la cabana, exista un traseu care pleaca de la iesirea din Azuga, marcat cu triunghi albastru. Este destul de usor de parcurs, mai ales pe zapada, insa va recomand sa aveti la voi gherute - sunt foarte utile daca intalniti pe poteca portiuni de gheata, va vor ajuta sa treceti in siguranta peste acel segment de drum.

La iesirea din padure, aproape de varful Clabucetul Taurului, va asteapta privelisti minunate catre muntii din jur. Si daca aveti noroc de o zi senina, veti putea vedea Bucegii in toata splendoarea lor, Postavarul sau chiar Piatra Mare. Va recomand sa faceti o pauza scurta pe varf, pentru odihna si relaxare. Partea cea mai grea a traseului a trecut.

De pe varf veti cobori cam 20 de minute pana la cabana Garbova - destinatia zilei. Vreti sa beti ceva sau sa mancati o portie de mancare calda, pentru a va reface rezervele de energie? Veti gasi multe optiuni la cabana. Atentie, insa! Nu uitati sa respectati normele de distantare sociala, asa ca mancarea poate fi comandata si cumparata din interior, dar veti fi nevoiti sa infruntati frigul de afara pentru a o consuma pe terasa.

Pentru cei care vor o varianta mai usoara de a ajunge aici, puteti folosi telescaunul din Predeal, de pe partia Clabucet. Urcati pana la Clabucet Plecare si de acolo coborati in ritm lent catre cabana. Este varianta ideala daca alegeti sa luati cu voi sania sau vreti sa prindeti mai mult timp de distractie.

Terenul din jurul cabanei este perfect pentru sanius sau bulgareala. Distractie garantata pentru cei mici si cei mari! Si daca este prea frig sau pur si simplu vreti o pauza, puteti oricand sa reintrati in cabana, pentru putina odihna si caldura.

Pentru traseul de intors sunt mai multe variante: se poate cobori in Azuga, pe traseul parcurs la urcare sau in Predeal - cu telescaunul sau pe marginea partiei de ski. Orice varianta ati alege, important e sa ajungeti cu bine inapoi acasa si cu amintiri frumoase din varf de munte

Informatii ajutatoare

  • Traseul din Azuga pana la cabana Garbova este marcat cu triunghi albastru si se poate parcurge in aproximativ 3 ore. Lungimea traseului este de 5 km, cu o diferenta pozitiva de nivel de aproximativ 570 m.
  • De la cabana Garbova pana la Clabucet sosire veti face cam 45 de minute. In sens invers traseul poate fi parcurs in aproximativ jumatate de ora. Lungimea traseului este de 2.4 km, cu 140 m diferenta de nivel.
  • Daca decideti sa ii luati si pe cei mici cu voi, recomand varianta cu telescaunul, atat la dus cat si la intors. Asa veti avea mai mult timp si energie pentru distractia de la cabana.
  • Acest material ne-a fost transmis de Cati Visinescu, o impatimita a drumetiilor pe munte si a muzicii folk. Mai multe detalii despre traseele parcurse de ea puteti afla de pe blogul chitaracalatoare.ro, iar cei care momentan nu se incumeta sa porneasca la drum, o pot asculta fredonand cantece de munte pe canalul de Youtube.

    In seara de 22 decembrie, de la ora 20:00, adaptat la conditiile actuale, Cati va invita alaturi de ea pentru o seara magica de cantece de iarna si colinde. Va fredona in direct, despre Nastere, zapada, Mos Craciun, familie si prieteni.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
    Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
    Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
    Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
    Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
    România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
    #drumetie, #excursie, #munte, #cabana Garbova , #frumusete