Un urs brun a fost vazut in nordul Spaniei, pentru prima data in ultimii 150 de ani (Video)

Marti, 05 Mai 2020, ora 13:234020 citiri
Un urs brun a fost vazut in nordul Spaniei, pentru prima data in ultimii 150 de ani (Video)
Foto: captura Youtube

Un urs brun a fost vazut si filmat intr-o rezervatie naturala din nordul Spaniei, iar specialistii in conservarea naturii afirma ca evenimentul ar putea fi considerat drept prima aparitie a unui exemplar din aceasta specie pe plan local dupa o pauza de 150 de ani.

"Am descoperit acest urs in timp ce lucram la urmatorul nostru proiect", au declarat pe Twitter reprezentantii companiei de productie Zeitun Films, informeaza DPA.

O echipa de cercetare de la aceasta companie de productie a filmat ursul brun in parcul natural O Invernadeiro din provincia Galicia, au raportat postul de televiziune CNN si cotidianul stiintific online gciencia.com.

Specialistii sunt de parere ca ursul filmat este un mascul cu o varsta cuprinsa intre trei si cinci ani si, cel mai probabil, a petrecut intreaga iarna in parcul O Invernadeiro.

O inregistrare video publicata pe YouTube il arata pe urs in timp ce se plimba pe o pajiste inverzita in timpul zilei. O camera cu infrarosu, folosita pentru filmarile nocturne, a surprins imagini cu acelasi urs in timp ce isi freca spatele de trunchiul unui copac.

Compania Zeitun Films a instalat camere video in parcul natural O Invernadeiro pentru proiectul sau intitulat "Montana ou Morte" ("Munte sau Moarte").

Ursul brun este o specie protejata in Spania din 1973, iar exemplarele din aceasta specie au trait, intermitent, in regiunea Galicia, potrivit CNN, care citeaza un comunicat al aceleiasi companii de productie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Avantul_Propasirea
rank 2
l-or fi dus ursarii mioritici la produs