Un caine si-a asteptat stapanul, mort de COVID-19, timp de trei luni pe holul spitalului

Marti, 26 Mai 2020, ora 12:245272 citiri
Un caine si-a asteptat stapanul, mort de COVID-19, timp de trei luni pe holul spitalului
Foto: Arhiva Ziare.com

Un caine loial a stat timp de trei luni intr-un spital din China, in asteptarea stapanului sau, care a murit din cauza COVID-19.

Totul s-a intamplat la Spitalul Taikang din Wuhan, unde a fost internat pensionarul, in luna februarie. Din pacate, stapanul catelului a murit la 5 zile dupa internare.

Insa animalul l-a asteptat, zi de zi, pe holurile spitalului, nestiind ca acesta nu va mai veni niciodata, scrie New York Post.

Cainele, care are 7 ani, a castigat astfel inimile pacientilor si ale personalului medical, care l-au hranit de fiecare data cand l-au vazut.

Wu Cuifen, care are un supermarket in unitatea medicala, a povestit ca a incercat sa dea afara cainele din spital, insa in zadar. Prin urmare, a decis sa aiba grija de el si l-a botezat Xiaobao sau "mica comoara".

Din 13 aprilie, de cand s-au ridicat restrictiile din Wuhan si supermarket-urile au avut voie sa se redeschida, femeia a avut grija de Xiaobao.

"Prima oara am observat cainele cand m-am intors la serviciu, la jumatatea lui aprilie. Il strig Xiaobao. Mi-au spus ca proprietarul sau, un pensionar, a fost internat cu coronavirus. El a murit, dar Xiaobao nu a stiut si a ramas in spital in cautarea lui. Nu a iesit niciodata din spital. E incredibil de emotionant si atat de loial...", a explicat Wu Cuifen.

"Desi Xiaobao nu poate vorbi, intelegem ca el inca isi cauta stapanul", a mai spus ea.

In cele din urma, insa, unii pacienti nu au fost de acord cu faptul ca un caine umbla liber in spital, asa ca au facut reclamatii la conducerea unitatii sanitare.

La randul lor, asistentele au contactat Asociatia pentru Protectia Animalelor Mici din Wuhan, ai carei membri l-au luat pe Xiaobao. El a fost verificat de veterinari si a fost sterilizat.

Acum, cainele urmeaza sa fie adoptat.

A.D.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News