Ultima moda pariziana: se poarta platinata

Duminica, 20 Mai 2012, ora 11:29
4326 citiri
Ultima moda pariziana: se poarta platinata
Foto: Le Figaro

Pe de o parte natural, pe de alta parte sofisticat, parul gri, in diferitele lui nuante, readus in moda, sparge tabuurile cu care s-au obisnuit coafurile din ultimele decenii.

Nu este o noutate. Doamnele saloanelor de inalta tinuta de la curtile franceze nu se vopseau neaparat brune, blonde sau roscate, preferand parul grizat natural, daca varsta le-a inzestrat deja cu asa ceva sau cu un par lipsit de nuanta, cu ajutorul decolorantilor si al pudrei - noteaza Le Figaro.

Femeia sexy la 40 de ani este astazi un concept in voga. Manechinele n-au intarziat sa apara in noua postura, socotind ca nimic nu este mai atragator decat ce este atipic. In timp ce parul vosit aminteste de un ou pascal, un gri, mai mult sau mai putin natural, usor platinat, imprima posesoarei alura de femeie matura, atractiva si respectata in acelasi timp.

Dar ce ne facem cu fetele tinere? Intrebarea pare naiva, dar stilistii stiu la fel de bine sa patineze o fata tanara, sa cosmetizeze o femeie matura, valorificandu-i parul deja platinat sau sa aranjeze o persoana in varsta asa cum ii sta ei mai bine.

Problema parului nu trebuie insa privita izolat. Daca parul a devenit discret, intreaga vestimentatie merita sa adopte culori pale, linii simple si croieli nepretentioase. In plus, se impune ingrijirea epidermei cu tot ce asigura o buna sanatate, in afara de fardul propriu zis.

Fata incarcata de fard, subliniata de culori si umbre, completeaza intr-o anumita armonie coafura vopsita in blond, brun sau roscat. Coafura gris se potriveste ideal cu culoarea pielii naturale, fara alt tratament pe fata decat cel care-i confera prospetime si suplete: masca prealabila, crema hidratanta, foarte putina pudra aplicata exact la culoarea epidermei.

Stilistii asigura ca parul gri - natural sau obtinut - marcheaza un plus in imaginea feminitatii. Singura conditie a parului gri este punerea lui in valoare pe o silueta simpla, evitand orice contrast coloristic.

Americanii sunt incantati de acest curent lansat de stilistii francezi si i-au gasit un nume, anume potrivit pentru lumea lor: "granny chic", adoptat de curand si in Franta.

O fosta banchera pariziana, renuntand la cariera financiara, si-a deschis de curand, la Paris, un salon de arta stilistica, dupa ce un voiaj in Norvegia a convins-o ca moda trebuie innoita.

Ea a descoperit ca norvegiencele nu-si ascund varsta in spatele fadurilor, ci, dimpotriva, isi innobileaza varsta prin igiena fetei si a parului, tratate pentru a mentine prospetimea naturala, nu pentru a-si schimba coloritul sau infatisarea.

Rareori, norvegiencele isi vopsesc parul din pricina varstei. Pentru ele, fiecare varsta isi are sarmul ei si ar fi o nepotrivire sa-ti ascunzi propriul farmec, pentru a adopta unul vopsit.

Stilistii occidentali sunt convisi ca moda ia aspecte din ce in ce mai simple, iar succesul parului vosit multicolor se indreapta spre apus. Apar mijoacele moderne prin care parul gri capata stralucire, aspect sanatos si o alura care sa se armonizeze cat mai bine cu aspectul fetei, cu statura si cu intreaga tinuta.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#coafura platinata, #moda par grizonat, #stil coafura Paris, #chic granny par gri , #stil