Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > animale
A   A   A

Ultima filmare cu un tigru tasmanian, facuta publica, in premiera, dupa 85 de ani (Video)

Ultima filmare cu un tigru tasmanian, facuta publica, in premiera, dupa 85 de ani (Video)
Foto: Twitter/NFSA -National Film and Sound Archive of Australia
Arhiva nationala de filme din Australia (NFSA) a facut publica, in premiera, o filmare despre care se crede ca este ultima realizata cu un tigru tasmanian, inainte ca specia sa dispara.

Specia a fost declarata disparuta in 1936, cand Benjamin, ultimul tigru tasmanian confirmat, care era tinut in captivitate la Hobart's Beaumaris Zoo, a murit.

Extrasa dintr-o filmare mai mare, pentru un jurnal de calatorii denumit "Tasmania The Wonderland", inregistrarea cu Benjamin dureaza 21 de secunde si a fost realizata cu doar cateva luni inainte ca tigrul tasmanian sa moara, arata IFL Science.

We have released 21-second newsreel clip featuring the last known images of the extinct Thylacine, filmed in 1935, has been digitised in 4K and released.
Be sure to check out the footage of this beautiful marsupial. #NFSAOpenOnline #TasmanianTigerhttps://t.co/s3JSAnmFck pic.twitter.com/FSRYXCTTMy- NFSA -National Film and Sound Archive of Australia (@NFSAonline) May 19, 2020

Clipul video, adus la rezolutia 4K, il prezinta pe Benjamin plimbandu-se prin cusca, in timp ce naratorul spune ca aceasta specie a fost gonita din habitatul sau natural de extinderea civilizatiei.

Tigrul marsupial, cunoscut si ca tigrul tasmanian, a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Vana canguri si alte marsupiale, rozatoare si pasari.

Candva, exemplarele din aceasta specie se regaseau pe intregul teritoriu al Australiei, insa au disparut de pe continent in urma cu circa 3.000 de ani, posibil din cauza cainilor dingo si a oamenilor.
Specia a supravietuit pe insula Tasmania, insa populatia s-a tot imputinat din cauza oamenilor, care il considerau o specie daunatoare.

Cu cinci ani inainte de moartea lui Benjamin, un exemplar al aceleiasi specii murise intr-o gradina zoologica din Londra.Citeste si: Tigrul tasmanian, vazut la 80 de ani de la disparitie

A.P.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 22 Mai 2020, ora 09:15

 Articol citit de 5658 ori

Citeste si: