Ultima filmare cu un tigru tasmanian, facuta publica, in premiera, dupa 85 de ani (Video)

Vineri, 22 Mai 2020, ora 09:1510730 citiri
Ultima filmare cu un tigru tasmanian, facuta publica, in premiera, dupa 85 de ani (Video)
Foto: Twitter/NFSA -National Film and Sound Archive of Australia

Arhiva nationala de filme din Australia (NFSA) a facut publica, in premiera, o filmare despre care se crede ca este ultima realizata cu un tigru tasmanian, inainte ca specia sa dispara.

Specia a fost declarata disparuta in 1936, cand Benjamin, ultimul tigru tasmanian confirmat, care era tinut in captivitate la Hobart's Beaumaris Zoo, a murit.

Extrasa dintr-o filmare mai mare, pentru un jurnal de calatorii denumit "Tasmania The Wonderland", inregistrarea cu Benjamin dureaza 21 de secunde si a fost realizata cu doar cateva luni inainte ca tigrul tasmanian sa moara, arata IFL Science.

Clipul video, adus la rezolutia 4K, il prezinta pe Benjamin plimbandu-se prin cusca, in timp ce naratorul spune ca aceasta specie a fost gonita din habitatul sau natural de extinderea civilizatiei.

Tigrul marsupial, cunoscut si ca tigrul tasmanian, a fost unul din cele mai mari carnivore marsupiale ale timpurilor moderne. Vana canguri si alte marsupiale, rozatoare si pasari.

Candva, exemplarele din aceasta specie se regaseau pe intregul teritoriu al Australiei, insa au disparut de pe continent in urma cu circa 3.000 de ani, posibil din cauza cainilor dingo si a oamenilor.

Specia a supravietuit pe insula Tasmania, insa populatia s-a tot imputinat din cauza oamenilor, care il considerau o specie daunatoare.

Cu cinci ani inainte de moartea lui Benjamin, un exemplar al aceleiasi specii murise intr-o gradina zoologica din Londra.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News