Tot ce trebuie să știi despre lavoare

Advertorial
Luni, 02 August 2021, ora 13:30
5183 citiri
Tot ce trebuie să știi despre lavoare
lavoar FOTO: pixabay.com

Lavoarul, cunoscut de mulți și sub numele de chiuvetă, este obiectul central al băilor. De câte tipuri sunt lavoarele de baie, ce aspecte trebuie să ai în vedere înainte de a te decide ce lavoar să cumperi și cât de importantă este calitatea acestuia, află în cele ce urmează.

Tipuri de lavoare

În funcție de modul în care sunt montate, lavoarele sunt de patru feluri principale. Astfel fiecare baie, indiferent de dimensiunea și designul ei, va avea parte de lavoarul ideal.

  • Lavoarul cu picior, sau piedestal, este unul dintre cele mai tradiționale lavoare de pe piață. Conductele sunt acoperite de piciorul lavoarului, oferind astfel un aspect îngrijit întregii băi.
  • Lavoarul suspendat este, de asemenea, un model întâlnit în multe băi, datorită simplității sale, dar și utilității. De când designul industrial a început să fie din ce în ce mai folosit, cu ajutorul lavoarelor suspendate se pot lăsa la vedere țevile în nuanțe în ton cu baia, creând un aspect deosebit. Un alt avantaj este că spațiul de sub lavoar se poate curăța foarte ușor.
  • Lavoarul încorporat este cel ce se află în mobila din baie, fiind o trecere lină între mobilier și acesta. O soluție ce îmbină plăcut modernul cu clasicul, oferind atât un aspect plăcut cât și utilitate. În mobilierul în care este încastrat lavoarul se pot pune produse de curățenie sau de întreținere personală, fără ca acestea să stea la vedere.
  • Lavoarul pe blat este vizibil așezat pe mobilier. Aceasta este una dintre cele mai noi designuri, oferind posibilitatea de a crea de la băi clasice până la minimaliste.

Cum alegi lavoarul potrivit?

Printre lavoarele moderne de la E-baie vei găsi o mulțime de modele care să se potrivească perfect tipului tău de baie. Iată însă câteva aspecte esențiale de care să ții cont astfel încât să faci alegerea potrivită.

  • Dimensiunea băii este esențială atunci când alegi un lavoar. Dacă în băile cu dimensiuni generoase poți opta pentru lavoare mari, în cele mai micuțe, pe care le folosești mai rar poți alege un lavoar pe picior.
  • Pentru ce folosești baia cel mai des va avea un cuvânt de spus când decizi adâncimea lavoarului. Dacă într-un lavoar larg și adânc te vei putea spăla fără probleme pe față, o chiuvetă de mici dimensiuni va fi incomodă pentru acest lucru.
  • Un alt criteriu după care decizi ce lavoar este potrivit este locul în care se află poziționate conductele de apă.
  • Aspectele ce țin de estetică, precum culoarea lavoarului, forma sau stilul sunt cele pe care le hotărăști ulterior, ținând cont de preferințele personale și designul general al băii. Spre exemplu, lavoarul pentru mobilier Cersanit are o formă dreptunghiulară, este disponibil pe mai multe dimensiuni, astfel putând fi montat cu ușurință atât în băi micuțe cât și în băi mari.

Separat de toate aceste aspecte, tipul de montaj, design, formă sau culoare, calitatea este și în acest caz extrem de importantă. Fiind un obiect utilizat intens, alege un lavoar de calitate, iar acesta își va păstra aspectul de-a lungul timpului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#lavoar, #lavoar baie, #alegere lavoar , #decoratiuni interioare