Test de sange care arata cat va dura o relatie

Joi, 23 Februarie 2012, ora 18:27
3679 citiri
Test de sange care arata cat va dura o relatie

Daca vrei sa stii daca te iubeste asa cum pretinde si cat va dura aceasta stare, raspunsul nu-l cauta in infocarea cu care te saruta, ci intr-o picatura de sange. Oamenii de stiinta spun ca informatii importante despre viitorul unei relatii se pot gasi in sange, iar hotarator este nivelul de oxitocina.

Conform Time, care citeaza un studiu publicat in Psychoneuroendocrinology, un nivel mare de oxitocina - hormonul prezent in concentratie mare atunci cand mamicile isi alapteaza copiii, atunci cand o pereche face dragoste si imediat dupa, cand se alinta, dar si cand un parinte sta cu copilul sau - sugereaza faptul ca partenerii "comunica" bine la nivel afectiv si ca vor ramane impreuna pentru multa vreme.

Experimentul a avut in centru 163 de adulti care nu implinisera 30 de ani. Dintre participantii la studiu, 120 erau in relatii aflate abia la inceput, iar restul erau singuri. Testele de sange au aratat ca cei aflati in relatii aveau un nivel al oxitocinei mai mare decat cei care nu-si gasisera pereche. Iar un nivel mai mare al oxitocinei era asociat cu o atingere mai plina de afectiune, o stare generala mai buna, o mai buna sincronziare a miscarilor celor care formau cuplul.

Studiul, care a presupus monitorizarea cuplurilor si dupa acest moment, a aratat ca un nivel mare al hormonului ii tinea mai mult, in timp, pe cei doi impreuna.

Insa oxitocina nu inseamna numai imbratisari si saruturi: un nivel mare este, de asemenea, asociat cu mai multa anxietate si o oarecare obsesie in ceea ce priveste relatia - obsesie adesea transferata asupra copilului, cand acesta apare. Insa, in cele din urma, acestea nu sunt chiar probleme reale, din moment ce isi aduc aportul la intarirea relatiei, spun cei care au realizat studiul.

In mod interesant insa, asa dupa cum a aratat cercetarea, dragostea si mai putin sexul au crescut nivelul de oxitocina. Asta chiar daca studii anterioare au aratat ca si orgasmul are potentialul de a creste oxitocina. Totusi, chiar si in cuplurile nou formate, care nu-si consumasera inca dragostea, nivelul de oxitocina era mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sange oxitocina, #hormon oxitocina, #oxitocina cuplu, #iubire oxitocina, #durata relatie oxitocina , #cuplu