Stilul personal ca modalitate de exprimare: ce spun despre tine alegerile vestimentare și nu numai

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 19:442676 citiri
Stilul personal ca modalitate de exprimare: ce spun despre tine alegerile vestimentare și nu numai
stil personal FOTO: pexels.com

Stilul personal a fost dintotdeauna o modalitate de exprimare a propriei personalități, a preferințelor cromatice, muzicale și chiar artistice. Prin felul în care arătăm spunem mai multe lucruri despre noi decât în cuvinte. Și ne asigurăm că adaptăm acest ”discurs” nespus la fiecare situație în care suntem puși.

Stilul personal a fost dintotdeauna o modalitate de exprimare a propriei personalități, a preferințelor cromatice, muzicale și chiar artistice. Prin felul în care arătăm spunem mai multe lucruri despre noi decât în cuvinte. Și ne asigurăm că adaptăm acest ”discurs” nespus la fiecare situație în care suntem puși.

La interviurile pentru un nou loc de muncă, putem alege să purtăm o cămașă perfect netezită, care să transmită seriozitatea și atenția noastră la detalii. La o primă întâlnire cu un potențial partener romantic, o pereche de jeans și un tricou cu broderie delicată ar putea sugera relaxare, pe când o rochie vaporoasă ne-ar dezvălui latura romantică. Însă, indiferent de context, fiecare detaliu este în concordanță cu personalitatea purtătorului. Iată ce spun despre tine alegerile vestimentare și cele stilistice:

Coafura, machiajul și parfumul

Toate aceste detalii fac diferența și pot deveni propria ta semnătură. Un păr lung și mătăsos, drept îți poate dezvălui înclinația către minimalism și stilul clasic, pe când buclele lejere pot spune despre tine că ești visătoare, o tunsoare bob poate vorbi despre latura ta pragmatică, iar una scurtă, despre lejeritatea cu care faci lucrurile. În ceea ce privește machiajul, poți opta să nu porți deloc sau să porți unul natural, în cazul în care ești adepta ”less is more”. Un ruj roșu va denota întotdeauna încredere în forțele proprii, iar o linie fină de tuș îți va scoate ochii și curajul în evidență. Chiar și manichiura ta poate transmite informații importante, începând de la lungimea și forma alese pentru unghii, până la cromatica pe care o preferi.

Un stil conservator se va defini întotdeauna prin nuanțe clasice de bej sau nude, roșu și negru, dar și prin garderobe capsulă care pornesc de la culori neutre precum griul, bleumarinul sau nuanțele pământii.

Nu uita nici de parfum, acesta va transmite nu doar informații despre personalitatea ta, ci și despre felul în care te simți. Când vrei să fii cuceritoare și șarmantă, e ușor să alegi notele voluptuoase ale unui parfum Jean Paul Gaultier sau pe cele senzuale ale unui Valentino. Un parfum Dior poate spune că faci alegeri informate și că preferi lucrurile clasice, pe când un Jimmy Choo va vorbi despre curajul tău. Indiferent de preferințele privind aroma, în magazinele dedicate vei găsi acele miresme care să îți pună în valoare personalitatea în orice context.

Îmbrăcămintea și accesoriile

Ținutele se aleg întotdeauna în funcție de context, însă nu poți face abstracție de felul în care te simți în anumite haine. De exemplu, dacă nu ești o mare amatoare de rochii, poți opta pentru ținute de gală cu pantaloni sau salopete, chiar și în cazul celor mai pretențioase evenimente. Dacă, însă, preferi imprimeurile florale, pastelate sau romantice, le poți integra cu ușurință chiar și în ținute serioase, profesionale, datorită accesoriilor - o eșarfă, o poșetă sau o ramă de ochelari pot reprezenta detalii importante dintr-o ținută, altfel, sobră.

E important să găsești echilibrul perfect între ceea ce îți place, ceea ce îți conferă confortul optim și ceea ce este adecvat locului în care mergi sau evenimentului la care participi. Mai mult decât atât, ai oricând opțiunea de a-ți construi propriul eclectism, folosindu-te de culori, texturi și geometrii care te fac să tresari, într-un sens pozitiv.

În concluzie, trebuie să folosești stilul personal ca pe propria paletă de culori, ca pe o modalitate prin care să îți exprimi personalitatea și caracteristicile care te definesc. Alegerea cu atenție a fiecărui detaliu care îți compune prezența - nu doar ținuta! - va deveni arma ta cea mai importantă, în ceea ce privește stilul personal.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News