Spune-mi ce caini ai, ca sa-ti spun ce mancare de caini sa cumperi

Advertorial
Luni, 16 Martie 2020, ora 16:27
17855 citiri
Spune-mi ce caini ai, ca sa-ti spun ce mancare de caini sa cumperi

Daca patrupezii mici, care nu sunt de rasa pura, pot avea de suferit daca primesc aceeasi mancare pe care o consuma stapanii, cu atat mai mult cainii de rasa pura trebuie hraniti exclusiv cu mancare pentru caini specifica rasei sau, mai corect spus, specifica taliei.

Este foarte important sa ne hranim cainele in functie de varsta si de talie, pentru ca specificul fiecarei rase impune modul in care nutrientii din alimente sunt digerati si asimilati in organism.

Medicii veterinari au studiat aceste particularitati si, in colaborare cu producatorii de mancare pentru caini, au realizat pachete speciale, care se adreseaza diferitelor rase canine.

Ei au impartit aceste rase in doua categorii, respectiv caini de talie mica si caini de talie mare.

Despre acestea doua vom vorbi si noi in cele ce urmeaza, punand accentul pe alimentatia potrivita fiecareia si pe recomandarile facute de specialistii in domeniu.

Mancarea pentru un caine de talie mica vs. hrana pentru un caine de talie mare

Cainii de talie mica au alte nevoi alimentare decat cei de talie mare. Deoarece cresc foarte repede, atingand maturitatea fizica cand au aproximativ 8 luni, acestia au nevoie de o alimentatie bazata pe proteine si grasimi, care sa le mentina nivelul de energie constant pe parcursul unei zile.

In acelasi timp, mancarea lor trebuie sa fie bogata in antioxidanti, pentru a-i ajuta sa lupte cu infectiile si microbii. De asemenea, antioxidantii contribuie la incetinirea efectului de imbatranire, actionand ca un scut impotriva factorilor daunatori externi.

Cercetatorii din acest domeniu au descoperit, in urma unor studii ample, ca rasele de talie mica sunt predispuse sa refuze hrana si sa aiba un comportament alimentar dezechilibrat, haotic, si asta deoarece primesc adesea mancare gatita.

Aceasta incoerenta alimentara poate duce la probleme cum ar fi supraponderabilitatea si refuzul de a consuma hrana uscata.

O recomandare excelenta pentru acesti caini este hrana brandului Petnature Small Breeds - mancare premium uscata - 10 kg.

Aceasta este bogata in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, zinc, vitamina A si proteine cu valoare biologica ridicata, ce ii ajuta sa aiba o blana lucioasa si o piele sanatoasa.

Mancarea poate fi achizitionata de pe petvet-shop.ro, la cel mai bun pret de pe piata.

Cainii de talie mare au o crestere mai lenta, ajungand la maturitate fizica mai tarziu, in jurul varstei de 18 luni.

La fel ca in cazul patrupezilor de talie mica, si acestia au nevoie de o alimentatie adaptata varstei lor, care sa contina insa o cantitate mai mare de proteine si grasimi sanatoase.

Avand in vedere ca puii au o perioada de crestere care se incheie mai tarziu, alimentatia lor trebuie sa fie una speciala, pentru a preintampina aparitia unor probleme precum dezvoltarea neuniforma.

Din hrana acestor caini nu trebuie sa lipseasca proteinele de calitate, care ii ajuta sa aiba o musculatura corect dezvoltata si care contribuie la mentinerea sistemului digestiv intr-o stare optima.

De asemenea, dieta alimentara a unui caine de rasa mare ar trebui sa fie bogata in calciu, care are rolul de a asigura stabilitatea articulatiilor.

Un exemplu foarte potrivit de hrana pentru aceasta categorie este Prenature Adult - Hrana uscata premium. Aceasta este potrivita pentru cainii cu varste cuprinse intre 12 luni si 8 ani, cu activitate fizica medie.

Combinatia perfecta de proteine cu valoare biologica ridicata, vitamine si micro-minerale il va ajuta pe prietenul tau cu blana sa isi mentina musculatura si sistemul osos intr-o forma cat mai buna.

Pachetul de mancare cantareste 20 kg si poate fi achizitionat tot de la PetVet Shop.

De ce PetVet Shop?

Acest magazin dispune de una dintre cele mai bogate si variate oferte de mancare (semiumeda si uscata) si accesorii pentru animale.

Pe site-ul sau nu vei gasi doar hrana pentru caini de talie mica si talie mare, ci si o multime de accesorii pentru ingrijire, igiena, transport si iesit in parc.

Ca atare, indiferent ca ai un prieten de companie mic sau mare, arunca o privire pe petvet-shop.ro si alege tot ceea ce ai nevoie pentru el!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#pet shop online, #hrana animale , #animale