Siguranta bebelusului, principala preocupare a parintilor. Cum sa previi pericolele

Advertorial
Joi, 27 Mai 2021, ora 17:13
8048 citiri
Siguranta bebelusului, principala preocupare a parintilor. Cum sa previi pericolele
siguranta bebelusi FOTO: pixabay.com

Siguranta bebelusului este preocuparea principala a parintilor. Acestia incep sa se pregateasca pentru a-i oferi copilului un mediu sigur, inca din timpul sarcinii. Si asta deoarece pericolele pandesc la fiecare pas, chiar daca bebelusul abia s-a nascut. De la siguranta copilului acasa, pana la sigranta copiilor in masina si chiar in carucior, toate trebuie sunt luate in calcul de parintii care-si doresc sa preintampine eventuale accidente.

Siguranta bebelusului acasa

Este esential sa pregatesti din timp locuinta pentru a-i oferi siguranta bebelusului. Desi, de multe ori parintii nu isi dau seama, casa este un adevarat pericol pentru copii. Este si locul in care se produc cele mai multe accidente, mai ales in primii ani de viata.

Prin urmare, daca vrei sa stai linistit si sa nu te stresezi la fiecare miscare pe care o face bebelusul este important sa cumperi produse siguranta bebelusi care sa-i asigure un mediu sigur.

Nu uita! Misiunea fiecarui parinte este sa ia cele mai bune masuri de siguranta bebelusi astfel incat micutul sa creasca armonios si sa fie ferit de pericole. Iata care sunt cele mai frecvente pericole din casa si ce sisteme siguranta trebuie sa achizitionezi pentru a transforma casa intr-un loc sigur pentru copil.

  • Patul copilului trebuie sa fie gol. Jucariile, pernutele si paturile nu au ce cauta acolo, deoarece cresc pericolul de asfixiere in somn.
  • In timpul baitei foloseste presuri speciale care sa impiedice alunecarea copilului.
  • Prizele sunt un real pericol pentru copii, mai ales dupa ce acestia invata sa mearga. Tentatia de a baga degetele in priza este foarte mare. Prin urmare este esential sa folosesti aparatori pentru prizele din casa.
  • Colturile mobilei constituie un alt pericol. Multi copii ajung sa cada si sa se loveasca. Colturile mobilei sunt deosebit de periculoase deoarece pot provoca rani grave si chiar spargerea capului. Prin urmare este esential sa cumperi protectii speciale pentru colturile acesteia. Ideal ar fi sa folosesti unele din silicon.
  • Ancoreaza bine mobilierul. Este important ca mobilierul, in special corpurile de biblioteca, comodele si alte obiecte de mobilier instabile sa fie bine ancorate in perete. Copilul va avea tentatia sa traga de sertare sau chiar sa se catere pe rafturi, moment in care mobilierul poate cadea peste el provocandu-I leziuni extrem de grave sau chiar moartea. De aceea este esential sa-ti asiguri mobilierul cu sisteme siguranta bebelusi astfel incat sa previi o nenorocire.
  • Ai plante in casa? Asigura-te ca acestea nu sunt otravitoare. Cand este mic copilul are tendinta de a baga orice in gura, iar o planta otravitoare are efecte extrem de grave asupra acestuia.
  • Foloseste accesorii siguranta copil pentru scari. Daca ai scari interioare in casa este esential sa folosesti protectii astfel incat sa impiedici copilul sa urce sau sa coboare scarile, deoarece la varste foarte mici, cand abia reusesc sa mearga, scarile sunt extrem de priculoase.

Siguranta bebelusului pe strada

Copilul trebuie sa fie in siguranta nu numai in casa, ci si pe strada. Prin urmare asigura-te ca iei toate masurile de protectie inainte de a iesi din casa. Siguranta auto copii este cea mai importanta. Daca plecati la drum cu masina, indiferent ca urmeaza sa calatoriti 5 minute sau 5 ore, copilul are nevoie de un scaun auto in care sa poata calatori in deplina siguranta. Dimensiunea unui scaun auto copii trebuie sa fie adecvata pentru varsta micutului. De asemenea, este esential ca un copil sa stea in scaunul special pe durata mersului cu masina, si sa aiba centurile puse, pentru ca in caz de accidenta, acesta sa nu se raneasca.

Stiai ca si caruciorul trebuie sa fie dotat cu sisteme siguranta bebelusi? Acestea vor impiedica copilul sa se ridice, intr-un moment de neatentie al parintilor, si sa cada. In plus, in cazul drumurilor cu gropi, centurile de siguranta previn zdruncinarea acestuia. Tocmai de aceea este esential sa ai un set de centuri de siguranta carucior bebelusi, pentru a preveni eventuale accidente si pericole.

Foloseste un ham de siguranta bebelusi pentru a lasa copilul sa se plimbe in voie. Hamul te ajuta sa-i oferi copilului independenta in timp ce il supraveghezi discret si il feresti de eventuale pericole. Un copil mic va avea tendinta de a fugi pe strada, in fata masinilor. Prin utilizarea unui ham eviti ca acest lucru sa se intample.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#siguranta bebelusi, #siguranta bebelusi acasa, #scaun auto bebelusi, #masuri siguranta bebelusi , #copii
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Siguranta bebelusului, principala preocupare a printilor.