Sfaturi pentru o tranziție ușoară spre toamnă

Luni, 23 August 2021, ora 18:01
970 citiri
Sfaturi pentru o tranziție ușoară spre toamnă
toamna FOTO: pexels.com

Chiar dacă temperaturile rămân ridicate, zilele mai scurte, încheierea perioadelor de concediu şi pregătirile pentru şcoală ne anunţă că toamna este aproape. Trecerea de la zilele de vară pline de soare, relaxarea din concediu şi numeroasele activităţi de exterior spre programul profesional încărcat, teme şi proiecte şcolare şi o vreme mai rece poate fi o provocare pentru mulţi dintre noi şi, de multe ori, adaptarea este anevoioasă. Dacă anul acesta vrei să te bucuri de o tranziţie mai uşoară şi suplă spre anotimpul rece, iată câteva sfaturi utile pe care poţi începe şi tu să le pui în aplicare.

Păstrează amintirea verii

Împreună cu prietenii sau cu familia organizaţi o masă sau un picnic în care să vă împărtăşiţi cele mai frumoase amintiri ale verii care este pe cale să se termine. Acest mic exerciţiu de conştientizare ajută atât copiii, cât şi adulţii să îşi fixeze mai bine anumite amintiri, să retrăiască unele bucurii şi să se simtă recunoscători şi împliniţi. De asemenea, împreună cu cei mici poţi face un album de poze dedicat amintirilor din vacanţă, pe care îl puteţi împărtăşi cu cei dragi şi prietenii.

Organizează-ţi casa

Dacă pe parcursul verii ai observat anumite probleme în locuinţă şi ai amânat rezolvarea lor, acum este momentul să te ocupi de ele. Asigură-te că locuinţa ta este cât mai bine izolată termic şi nu ai probleme cu umiditatea excesivă sau mucegaiul şi că sistemul de termoficare este funcţional. Ocupându-te din timp de astfel de probleme eviţi agravarea lor semnificativă, crearea unor situaţii urgente sau foarte costisitoare.

Pregăteşte-ţi garderoba

Nu trebuie să aştepţi ca vremea să se schimbe radical, ca să te ocupi de garderoba ta. În plus, există şi ceea ce se numeşte garderobă de tranziţie, în care unele piese de vară se pot îmbina cu unele mai călduroase. Acesta poate fi un moment bun să-ţi sortezi hainele şi să le donezi pe cele pe care nu le-ai purtat, dar şi să-ţi amenajezi dulapul sau dressingul. Ca să poţi avea o perspectivă de ansamblu mai bună, poţi instala chiar şi un sistem de iluminat cu spoturi LED 12V. Aranjează la îndemână hainele mai subţiri pe care încă le mai poţi purta şi scoate-ți şi sacourile, trenciurile şi cardiganele potrivite pentru începutul toamnei.

Planifică activităţi amuzante de toamnă

Faptul că s-a încheiat perioada vacanţelor nu înseamnă că nu poţi planifica activităţi de weekend pentru tine şi cei dragi. Toamna este bogată, nu numai în recolte, ci şi în evenimente. Poţi organiza, de exemplu, o excursie la Bran, cu ocazia răvăşitului oilor, o tradiţie autentică şi străveche care marchează sfârşitul anului pastoral, o ieşire la unul dintre festivalurile dedicate recoltei sau, pur şi simplu, o drumeţie pe un traseu facil, accesibil tuturor participanţilor. Atât timp cât vremea este plăcută, poţi profita din plin de frumuseţea toamnei şi de tradiţiile din jurul acestui sezon.

O nouă rutină

Schimbarea anotimpului şi mai ales faptul că zilele devin din ce în ce mai scurte ar putea să însemne că este nevoie şi de o schimbare a rutinei. Dacă îţi făcea plăcere să faci mişcare dimineaţa devreme, în parcul din apropierea locuinţei, acum s-ar putea să fie nevoie să-ţi muţi antrenamentul la o altă oră sau chiar seara după serviciu. Întoarcerea copiilor la şcoală înseamnă alte schimbări care trebuie luate în considerare. Aşadar, chiar înainte să fii obligat să o faci, e bine să-ţi creezi, pas cu pas, o nouă rutină, astfel încât să poţi să-ţi intri într-un nou ritm cât mai firesc şi cu cât mai puţin stres posibil.

Înainte să te desparţi definitiv de vara acestui an şi să intri într-un nou anotimp, fă-ţi timp să-ţi stabileşti câteva priorităţi şi ţine cont de sfaturile de mai sus pentru o tranziţie cât mai lină şi mai plăcută spre toamnă!

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#toamna, #pregatiri toamna , #stiri life style