Sfaturi pentru o spălare mai eficientă a hainelor

Advertorial
Luni, 02 August 2021, ora 16:47
3272 citiri
Sfaturi pentru o spălare mai eficientă a hainelor
masina de spalat FOTO: pixabay.com

Una dintre cele mai bune invenții în materie de tehnologie și electrocasnice este mașina de spălat haine. În zilele noastre, puțini sunt cei care mai spală haine manual și, în general, o fac pentru rufe extrem de delicate. Însă, pentru o spălare cu adevărat eficientă a hainelor tale, nu este suficient doar să le arunci în mașina de spălat și să le pui detergent.

Rufele au nevoie de o atenție sporită pentru a le păstra timp mai îndelungat în stare bună, pentru a le curăța corespunzător de pete sau pentru a le întreține culorile vii, fără a se decolora. De aceea, vă prezentăm câteva sfaturi pentru o spălare mai eficientă a hainelor.

Citește etichetele hainelor și respectă simbolurile

Foarte multe persoane trec peste această etapă, chiar dacă aceasta este foarte importantă pentru a spăla hainele corespunzător. Mulți au obiceiul să taie eticheta unui articol vestimentar imediat ce l-au cumpărat, lucru care este total greșit. De ce? Pentru că fiecare producător vine cu unele recomandări pentru curățarea unei haine, în funcție de țesături sau de culori.

Înainte de a băga hainele în mașina de spălat, citește-le etichetele. Acolo, vei găsi instrucțiuni privind modalitatea de curățare: cu apă sau chimic. De asemenea, tot de pe etichetă afli temperatura recomandată a apei, posibilitatea ca rufa să-și piardă culoarea sau nu dacă se pot sau nu călca. Unii producători recomandă inclusiv spălarea separată a unora dintre articole, pentru că acestea ar putea păta alte haine de culoare mai deschisă. Acordă câteva minute și citește instrucțiunile. Îți pot fi de folos și vei evita situația în care ai stricat o haină din pură neatenție.

Sortează-le corespunzător

De asemenea, înainte de a le pune în mașina de spălat, e nevoie ca hainele să fie sortate. Care sunt criteriile? Cel mai des este cel al culorilor. Hainele albe se spală separat, la fel și cele negre sau închise la culoare. Coloratele se spală, de regulă, împreună, însă, întotdeauna respectând indicațiile de pe etichetă.

Un alt criteriu este cel al țesăturilor. Sortează rufele din bumbac separat de cele sintetice, din mătase sau in. Unele dintre ele au nevoie de curățare delicată, altele de spălare normală, la 30 sau 40 de grade C.

Întoarce-le pe dos, în special, pe cele închise la culoare

Hainele se curăța pe dos, pentru a le proteja și pentru a evita să se scămoșeze. În această categorie intră, în special, cele închise la culoare, pe care se văd cel mai des scamele și praful.

Folosește o mașină de spălat de ultimă generație

Un alt aspect important în spălarea eficientă a hainelor îl reprezintă mașina de spălat. Cele de ultimă generație au funcții mai multe și îmbunătățite, inclusiv de spălare manuală sau stoarcere la puține rotații pe minut. Masina de spalat de la Miele are numeroase astfel de funcții menite să-ți facă viața mai ușoară și să te ajute să-ți păstrezi hainele curate și ca noi.

Dozează corect detergentul

Fie că folosești detergent lichid, gel sau pudră, e important să dozezi corect cantitatea, în funcție și de gradul de murdărire al rufelor. Nu doza din ochi, pentru că riști să îmbâcsești hainele, dacă pui prea mult. De asemenea, există varianta să nu se curețe bine, dacă pui prea puțin. Utilizează o măsură pe care, de regulă, o primești atunci când cumperi detergentul.

Nu exagera cu balsamul de rufe

La fel ca la detergent, balsamul de rufe nu se pune din ochi, ci, doar cu măsură. Poate că vrei ca hainele să aibă un miros mai puternic și pe termen mai lung, însă, să folosești prea mult balsam nu este tocmai o idee bună. În plus, poate fi dăunător pentru piele și poate provoca iritații.

Pentru a avea mereu haine curate și în culori vii, ai grijă cum le speli. Nu e nimic complicat, trebuie doar să respecți câteva trucuri simple și la îndemâna oricui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
Țiriac și-a adăugat în colecție o mașină pentru care a făcut comandă acum 5 ani. Este vorba despre un spectaculos model Mercedes AMG Project One, produs în doar 275 de exemplare....
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#masina, #masina de spalat, #masina de spalat miele , #stiri life style