Sfaturi ca un cuplu sa ramana impreuna toata viata

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 22:26
10105 citiri
Sfaturi ca un cuplu sa ramana impreuna toata viata
Foto: Cosmopolitan

Pentru ca un cuplu sa ramana toata viata impreuna este destul de complicat, dar nu imposbil. Altfel spus, nu trebuie facute lucruri iesite din comun.

In lipsa de idei, Cosmopolitan va sfatuieste:

Interesati-va de modul cum si-a petrecut ziua

La sfarsitul unei zile de munca, de exemplu, impresia ca nu intereseaza pe nimeni cum s-a desfasurat ziua respectiva este gresita. Ei bine, partenerul isi doreste sa stie chiar in detaliu daca ti-a mers bine sau rau.

Simplele dispute nu trebuie sa duca la ruptura

Disputele inerente dintre partenerii care se iubesc nu trebuie sa duca la sfarsitul relatiei. Cuplurile de durata prefera dragostea si nu conflictul.

Asumati-va obligatiile vietii de cuplu

Nu intotdeauna aveti chef sa faceti ceea ce vrea partenerul, cum ar fi de pilda sa mergeti la un concert al unui grup pe care acesta il prefera. Pe de alta parte, daca stiti ca un astfel de lucru ii aduce putina fericire, merita sa-i indepliniti dorinta.

Dovediti onestitate

Desigur, nu sunteti obligati sa va urmati partenerul in toate imprejurarile, dar e de preferat ca vizitele la familia fiecaruia sa se faca impreuna. In schimb, puteti refuza sa mergeti amandoi la un meci de fotbal.

Nu uitati surprizele

Cu timpul, stiti exact ce-i place partenerului de viata. O simpla ciocolata, cumparata in trecere cand va procurati un sandwich pentru masa de pranz de la un supermarket, ii va arata ca si atunci va ganditi la el.

Independenta in cuplu

Intr-o viata sanatoasa de cuplu, nu e obligatoriu sa aveti aceiasi prieteni. Fiecare poate iesi singur cu prietenii din anturajul sau.

Sarutul, important atat la plecarea, cat si la intoarcerea acasa

Este cel mai placut si mai important lucru, mai ales daca partenerul pleaca sa lucreze pana tarziu.

Petreceti-va timpul impreuna, cand acesta va permite

Ati descoperit ca agenda de lucru nu mai este asa de incarcata. Profitati si petreceti-va timpul impreuna intr-un mod cat mai placut, refuzand uneori invitatiile altora.

Familia lui/a ei este familia voastra

Tratati-va famillile in mod egal. Sunati-le sau trimiteti-le din cand in cand cate un mesaj. Petreceti-va timpul de care dispuneti in sanul familiei sotului/sotiei, nu neaparat impreuna.

Nu exagerati cu declaratile de dragoste

Este lucru dovedit ca niciodata nu poti spune in exces "te iubesc".

Grija fata de partenerul bolnav

Renuntati la orice plan, cand unul dintre cei doi se imbolnaveste, ca sa-i aduceti medicamente (un sirop de tuse, de exemplu, sau mancare). Nu va plangeti, deoarece nimeni nu vrea sa fie bolnav si ganditi-va intotdeauna la inversarea rolurilor.

Preluarea sarcinilor din gospodarie

Nu aveti chef sa faceti ceea ce de obicei intra in atributiile unuia/uneia din casa, dar o faceti pentru a simplifica viata partenerului. Terminand lista "corvezilor", cu siguranta veti gasi timp si pentru a face ceea ce va place.

Respectul intre parteneri

Fiti respectuosi si nu spuneti in public lucruri care stiti ca ar deranja pe unul dintre parteneri. Nu uitati ca este omul cu care impartasiti zilnic bucurii si necazuri.

Punctualitatea

Conteaza mult, evitati astfel orice disputa.

Aparati-va partenerul

In caz de este denigrat, luati-i apararea partenerului, cu riscul de a parea nepoliticos fata de oameniii pe care ii intrerupeti. Dovediti ca-i sunteti cel mai mare suporter.

Tineti-l la curent

Mergeti la un "pahar de vorba", cu un/o prieten/a. Trimitet-i un mesaj ca sa nu se nelinisteasca. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i cereti permisiunea. Pur si simplu l-ati prevenit.

Raspundeti la apeluri si mesaje

Nu ignorati apelurile si mesajele. Probabil partenerul are ceva important de spus.

Evitati disputele in vacante

Plecati in concediu, ati rezervat un hotel bun, dar in realitate nu este cum credeati. Ati uitat samponul sau alte lucruri marunte. Nu va enervati si nu va dati in spectacol pe plaja. Ma bine, amuzati-va!

Spontaneitate permanenta

Rezervati o cina sau surprindeti-va partenerul cu un concert. Important in viata de cuplu este sa nu puneti cruce spontaneitatii.

Iubiti-va

Concluzionand, cei doi parteneri detin toate secretele ca sa ramana impreuna toata viata. Unul dintre ele este cel mai simplu: dragostea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
Cancelarul german face apel la Israel să „contribuie la detensionare” după atacul iranian. „Este un succes care nu trebuie risipit”
Cancelarul german face apel la Israel să „contribuie la detensionare” după atacul iranian. „Este un succes care nu trebuie risipit”
Cancelarul german Olaf Scholz a chemat luni Israelul să „contribuie la detensionare” în Orientul Mijlociu după atacul iranian fără precedent din weekend, transmite AFP. Cancelarul...
#sfaturi, #viata de cuplu, #durata , #cuplu