Secretele unei bucatarii de vis: 5 sfaturi pentru design interior si functionalitate

Advertorial
Joi, 07 Mai 2020, ora 12:16
12936 citiri
Secretele unei bucatarii de vis: 5 sfaturi pentru design interior si functionalitate
Foto: Unsplash

Esti pe cale sa iti amenajezi bucataria si vrei sa creezi un design mai atractiv decat ai avut pana acum? Lucrurile nu sunt atat de complicate precum par.

Nu trebuie decat sa iti gasesti inspiratia si sa pui in practica o serie de trucuri simple, dar eficiente.

Mai jos, vei gasi cateva reguli de baza in renovarea bucatariei, reguli care te vor ajuta sa obtii un rezultat extraordinar, indiferent de preferintele tale in materie de design.

Iata ce sa iei in calcul atunci cand iti amenajezi bucataria!

1. Alege un singur element central

Cand vrei sa decorezi bucataria, poti fi tentat sa investesti intr-o multime de piese deosebite, cu gandul de a crea ceva cu adevarat special.

Totusi, sfatul specialistilor este sa te axezi pe un singur element central. Daca vei cauta modele de bucatarii moderne, vei vedea ca toate au la baza un element spectaculos, care atrage atentia privitorului si creeaza o poveste in jurul sau.

Astfel, daca vrei sa obtii un design echilibrat, alege un obiect reprezentativ si pune-l in centrul atentiei. Poate fi vorba despre un tablou de mari dimensiuni, asezat pe peretele bucatariei, o masa de dining speciala, o insula inalta, cu scaune de bar, sau un frigider intr-o nuanta deosebita.

Imaginatia este singura limita, asa ca acorda timp cautarilor si nu te grabi sa finalizezi proiectul cat mai repede.

2. Tine cont de triunghiul esential

Designerii au creat conceptul de "triunghi" al spatiilor esentiale dintr-o bucatarie, format din frigider, chiuveta si aragaz. Acestea trebuie sa fie pozitionate intr-o forma de triunghi, la o distanta medie. Daca sunt prea apropiate, nu vor putea fi folosite simultan de mai multe persoane, iar daca sunt prea distantate, gatitul va deveni o sarcina obositoare.

In plus, asezarea echilibrata a elementelor masive va contribui si la design, construindu-se un aspect ordonat si bine structurat.

3. Nu omite lumina naturala

Oricat de multe spoturi si benzi LED ai folosi pentru iluminatul bucatariei, nu uita ca lumina naturala are un farmec aparte. Mai mult, este sanatoasa pentru ochi si esentiala unei stari de bine, si poate invalui incaperea intr-o atmosfera fresh, care inspira ordine, familiaritate si pozitivitate.

Lasa spatiul din jurul ferestrei liber si evita sa incarci pervazul cu prea multe elemente. Foloseste o perdea subtila, care poate fi trasa cu usurinta, pentru a lasa lumina sa patrunda in bucatarie.

4. Delimiteaza zonele cu ajutorul gresiei

Daca nu ai spatiul necesar pentru o camera separata de dining, rezolva aceasta dilema intr-un mod foarte stylish. Delimiteaza zona de gatit si zona de servire a mesei prin intermediul pardoselii.

De exemplu, poti alege o gresie alba, simpla, pentru spatiul in care prepari mancarea, si o gresie eleganta, care imita lemnul sau o anumita textura, pentru spatiul cu masa si scaune.

Combina cele doua tipuri de pardoseala cat mai subtil, imbinand bucatile asimetric, gradual, evitand liniile drepte si stridente.

5. Rezerva spatiu pentru depozitare

Oricat de trendy ai vrea sa fie bucataria ta, nu omite spatiul pentru depozitare. Vei avea nevoie de loc pentru pastrarea veselei, a ustensilelor si a produselor alimentare, asa ca nu ignora acest aspect.

Opteaza pentru mobilier functional, simplu si elegant, in care sa stochezi oale, tigai si alte obiecte esentiale din bucatarie. In caz contrar, vei fi nevoit sa tii totul pe blatul de lucru, care va arata permanent dezorganizat si inghesuit.

Prin urmare, cand faci alegeri pentru bucataria ta, tine cont atat de factorul estetic, cat si de cel functional. Gaseste un echilibru si proiecteaza totul inainte de a incepe amenajarile!

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#scaune bucatarie, #scaune online, #amenajare bucatarie sfaturi , #bucatarie