Se redeschide Sanctuarul de ursi de la Zarnesti

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 16:403969 citiri
Se redeschide Sanctuarul de ursi de la Zarnesti
Foto: Facebook/ AMP Libearty - Bear Sanctuary

Sanctuarul de ursi de la Zarnesti se va redeschide marti, 2 iunie, pentru turisti, administratorii rezervatiei pregatind, pentru protectia vizitatorilor, o serie de masuri de distantare, dupa ce, in urma cu o saptamana a fost redeschisa si Rezervatia de zimbri din Vama Buzaului.

"Ursuletii va asteapta sa ii vizitati, incepand de marti, 2 iunie. Suntem pregatiti pentru primii vizitatori, iar siguranta si sanatatea celor care calca in padurea ursuletilor este o prioritate pentru noi. De aceea, am lucrat intens in aceste zile pentru ca toata lumea sa fie in siguranta", a precizat administratorul Sanctuarului Libearty, Fundatia Milioane de Prieteni, pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, vor fi doar trei intrari, la orele 9,00, 10,00 si 11,00 dimineata, iar numarul maxim de persoane in fiecare dintre acestea va fi 20, plus ghidul rezervatiei.

Totodata, in magazinul de suveniruri va intra cate o familie sau un grup venit cu aceeasi masina, iar televizorul pe care ruleaza filmul de prezentare a fost instalat afara, pentru a evita intrarea in spatii inchise a persoanelor care nu fac parte din aceeasi familie/grup de prieteni.

Vizita se va efectua doar in aer liber, pe trasee bine delimitate cu respectarea distantei de siguranta si cu fluxuri de vizitatori separate, a mai precizat sursa citata.

Administratorii Sanctuarului de la Zarnesti recomanda turistilor cumpararea de bilete online, pentru a evita formarea de cozi si aglomerari, dar si riscul de a nu mai gasi bilete la fata locului.

Rezervatia de zimbri din statiunea turistica Vama Buzaului a fost redeschisa din 16 mai, in conditii de siguranta, aici turistii urmand sa aiba posibilitatea de a vedea patru pui nascuti in perioada starii de urgenta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News