Reguli de etichetă vestimentară: cum te îmbraci la evenimente pe timpul verii

Advertorial
Marti, 14 Septembrie 2021, ora 17:50
8245 citiri
Reguli de etichetă vestimentară: cum te îmbraci la evenimente pe timpul verii
tinute FOTO: pexels.com

Eticheta vestimentară a unui eveniment este controlată de regulile persoanei care găzduiește acel eveniment sau de către caracteristicile eveniemntului în sine. Trebuie să cunoști aceste reguli dacă nu vrei să ieși în evidență într-un sens negativ sau dacă vrei să te adaptezi stilului petrecerii.

Există diferite tipuri de evenimente și trebuie, în primă fază, să aflii caracteristicile spațiului în care acesta va avea loc și cum ne dorim ca acesta să decurgă, fie ca gazde sau organizatori. Poate fi vorba despre un eveniment formal cu personalități relevante, pentru care, în mod normal, se respectă un protocol. Orice eroare mică poate duce la un eșec major.

Pantaloni scurți – idei & oferte

În special în perioada verii, când căldura predomină, sunt de preferat evenimentele ținute afară, într-o grădină, terasă, lângă piscină, fiind spații perfecte pentru după-amiezile sau serile de vară. Un eveniment casual ținut în exterior nu înseamnă că ne putem îmbrăca oricum. Trebuie să lași de-o parte hainele pe care le-ai purta în mod normal la plajă și să alegi o ținută potrivită pentru eveniment. Dacă te întrebi ce poți purta, iată mai jos câteva sfaturi, întrucât alegerea pieselor vestimentare pentru un astfel de eveniement poate fi dificilă.

Evenimentele casual presupun ținute mai lejere, dar nu vă interzic să optați pentru piese clasice, mai elegante

Pentru acest gen de evenimente mai casual, doamnele și domnișoarele pot purta blugi într-o culoare deschisă sau pantaloni de tip chino, dar și o fustă sau o rochie. Pentru partea de sus, dacă ai optat pentru pantaloni, alege o bluză, o cămașă sau un tricou polo. Aceste elemente sunt cele mai potrivite. De asemenea, nu opta pentru printuri sau culori stridente și încearcă să optezi pentru croiuri clasice dacă vrei să dai o notă de elegant ținutei tale.

Și bărbații pot opta tot pentru blugi, chino și, dacă evenimentul o permite, chiar pantaloni scurți, dar tot cu un aer clasic, elegant, iar în partea de sus, tot pentru o cămașă sau un tricou polo. În ceea ce privește încălțările, mocasinii, espadrilele sau pantofii boat sunt potriviți pentru bărbați. Doamnele și domnișoarele pot opta pentru sandale sau pantofi cu bot deschis. Pot opta și pentru pantofi cu toc mediu sau balerini. Este de preferat ca pantofii să fie fără toc dacă eveniemntul este pe iarbă, pământ sau nisip.

Dacă este vorba despre o petrecere cu barbecue sau o petrecere pe plajă sau la piscină, atunci, cu siguranță doamnele și domnișoarele pot opta pentru pantaloni scurți sau fuste combinate cu tricouri sau topuri de vară, iar bărbații pot opta pentru pantaloni scurți și tricouri sau cămăși cu mânecă scurtă.

Un eveniment formal presupune o ținută elegantă, atent aleasă, care respectă regulile tipului de eveniment la care participați

Dacă evenimentul este mult mai formal, precum o gală, o nuntă sau o aniversare specială, tipul de ținută trebuie specificat de către gazdă sau organizatori. În funcție de momentul zilei, acest tip de evenimente necesită ținute formale, bine puse la punct.

La gale, bărbații se îmbracă de obicei într-un smoching, iar doamnele și domnișoarele într-o rochie lungă, deși sunt permise și rochiile tip cocktail, sub genunchi. Pantofii vor fi și ei mai eleganți, femeile optând pentru un pantof cu toc înalt, stiletto.

În cazul nunților, atât doamnele și domnișoarele, cât și domnii pot pregăti două ținute: una de zi și una de seară, pentru petrecere. Ținuta de zi poate fi ceva mai simplă, în culori mai vii. Evitați să purtați alb, aceasta fiind culoarea miresei, dar și orice altă culoare în care s-ar putea îmbrăca nașii sau domnișoarele și cavalerii de onoare.

Pantaloni scurți – oferte

În ceea ce privește ținuta de seară, la petrecere, domnii trebuie să poarte un costum elegant, în culori închise, cu un pantof clasic. Rețineți că culoarea pantofilor trebuie mereu să se potrivească cu culoarea curelei. În cazul doamnelor și domnișoarelor, culoarea rochiei, fie ea lungă sau cocktail, trebuie să fie tot una mai închisă, potrivită pentru seară, iar pantofii trebuie să fie și ei eleganți, simpli sau ușor decorați. De bun simț este, dacă nu vă aflați în centru evenimentului, să alegeți ținute elengante, cu bun gust, clasice, care nu atrag atenția prin extravaganța lor.

Pentru un botez, de exemplu, ținutele pot fi un mix de casual și elegant, fiind un eveniment mai puțin formal decât o nuntă. Nu înseamnă că un domn nu poate purta un costum, iar o doamnă sau domnișoară nu poate purta o rochie, însă acestea pot avea o croială mai modernă.

Indiferent de situație, asigurați-vă că nu sunteți prea formali pentru un eveniment casual sau prea casual pentru un eveniment formal. Având această idee în minte și luând în considerare locația unde va fi evenimentul, dar și sfaturile prezentate mai sus, veți putea alege o ținută potrivită.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#tinute, #imbracaminte, #oferte , #stiri life style