Reamenajarea balconului - 5 idei pentru o transformare completă

Advertorial
Luni, 26 Iulie 2021, ora 18:21
4881 citiri
Reamenajarea balconului - 5 idei pentru o transformare completă
amenajare balcon FOTO: unsplash.com

Dacă ești în căutarea unor soluții pentru amenajarea unui spațiu de relaxare, balcoanele pot fi transformate cu ușurință într-o zonă cu o estetică deosebită, menită sa îți asigure o atmosferă în care te poți destinde în voie după o zi încărcată.

Dacă vrei să îți reamenajezi balconul și cauți idei pentru a transforma radical acest spațiu, atunci lista de idei pe care am pregătit-o îți va fi de ajutor.

Schimbarea ușilor, primul pas spre un nou aspect

Dacă ușile balconului sunt vechi, ele vor influența estetica spațiului destul de mult. Poți alege să montezi uși termopan, mai ales că acestea au un aspect plăcut, modern, și izolează foarte bine locuința. Alege ușile din termopan de la Mathaus și vei vedea că întreg aspectul balconului tău se schimbă semnificativ, fără prea mult efort.

Ușile termopan pot fi combinate cu o multitudine de finisaje și, în plus, poți folosi termopanul pentru închiderea completă a balconului, dacă dorești acest lucru. Ușile de termopan sunt rezistente în timp, nu necesită eforturi majore pentru întreținere și oferă avantaje în ceea ce privește eficiența energetică. Foile de geam asigură izolare termică și fonică, datorită camerei de aer din interior.

Decorarea balconului cu flori sau ghivece

Florile sunt cea mai rapidă modalitate prin care poți schimba aspectul oricărui spațiu, drept pentru care și balconul va arăta mult mai bine dacă optezi pentru aranjamente inspirate. Poți planta florile preferate în ghivece de forme, dimensiuni și culori variate. De la mușcate la trandafiri, variante ai din plin, iar materialele din care sunt realizate ghivecele pot fi alese astfel încât să se armonizeze perfect cu alte elemente de decor.

Mobilează cu mobilier de exterior

Mobila de exterior este cea mai potrivită soluție atunci când vine vorba despre amenajarea balcoanelor. Atunci când optezi pentru elementele potrivite, mobilierul de exterior poate oferi balconului aspectul șic al unei grădini suspendate.

Pentru a evita situația în care creezi un spațiu impecabil din punct de vedere estetic, dar cu o utilitate practică redusă, mobilierul trebuie ales în funcție de dimensiunea efectivă a balconului.

Mobilierul de exterior este foarte important pentru amenajări de acest tip, pentru că aduce câteva beneficii semnificative. Mobilierul de grădină poate fi curățat cu ușurință cu jeturi puternice de apă, iar piesele sunt mult mai ușor de asamblat.

Iluminează potrivit balconul

Dincolo de reamenajarea spațiului, poți pune balconul în valoare într-un mod deosebit, dacă folosești un sistem de iluminat modern. Benzile cu led sau aplicele sunt unele dintre cele mai potrivite opțiuni în acest sens.

Pentru un efect vizual plăcut, alege sa iluminezi doar anumite zone ale balconului tău și profita de contrastul dintre umbre și lumini pentru a evidenția plantele, mobilierul sau alte elemente de decor.

Folosește perdele din țesături naturale albe

Perdelele joacă un rol important în amenajarea balconului, deoarece pot crea un efect vizual de mărire a spațiului. Perdelele trebuie să fie din materiale naturale, pentru a spori sentimentul de confort. Alege modele monocrome, de preferat din țesături naturale albe, pentru a nu încărca excesiv spațiul.

Reamenajarea unui balcon poate fi realizată cu ușurință dacă ții cont de aceste 5 aspecte. Poți obține un impact vizual major dacă efectuezi schimbări strategice. Cu un minim de documentare, îți poți amenaja un balcon așa cum îți dorești. Nu trebuie decât să alegi alte uși, să selectezi perdelele potrivite, să așezi corect noile elemente de mobilier și să adaugi alte câteva elemente cheie pentru a te bucura în fiecare zi de o experiență deosebită, în intimitatea casei tale.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#balcon, #amenajare balcon , #decoratiuni interioare