Raw Paleo, hrana superpremium pentru caini. Cum contribuie cainii la sanatatea si fericirea noastra?

Advertorial
Miercuri, 10 Martie 2021, ora 16:11
6947 citiri
Raw Paleo, hrana superpremium pentru caini. Cum contribuie cainii la sanatatea si fericirea noastra?
Raw Paleo hrana premium pentru caini FOTO: 4pet.ro

Cainele, adesea cel mai bun prieten al omului, a fost subiectul multor studii stiintifice care analizeaza modul in care acesta poate stimula starea de bine.

Potrivit Societatii Americane pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale (ASPCA), se estimeaza ca in jur de78 de milioane de caini sunt detinuti ca animale de companie in SUA.

Nu este foarte clar cand au fost domesticiti cainii pentru prima data, insa un studiu publicat anul trecut sustinea ca, cel putin in Europa, cainii au fost domesticiti cu 20.000 - 40.000 de ani in urma.

Este foarte probabil ca oamenii si cainii sa fi impartasit o legatura speciala de prietenie si sprijin reciproc inca din perioada neolitica. Dar de ce a fost aceasta legatura atat de durabila?

De-a lungul istoriei, oamenii au dresat, de asemenea, cainii pentru a le fi de ajutor la vanatoare. Acesti veri primari ai lupilor au fost minunati in a ne pazi pe noi si casele noastre precum si animalele din gospodarie sau bunurile materiale.

Cainii au fost dintotdeauna tovarasi cu adevarat apreciati, renumiti pentru loialitatea lor si dorinta constanta de a ne aduce un zambet.

In acest articol ne propunem sa discutam despre cat de importanta este compania unui caine si cum acesta ne poate face mai fericiti, mai rezistenti in fata stresului si mai sanatosi din punct de vedere fizic.

Pentru a ne bucura de o viata lunga si fericita alaturi de prietenul nostru necuvantator, este foarte important sa fim responsabili si atenti cu nevoile lui.

Cum ne mentine cainele starea buna de sanatate

Numeroase studii au sugerat ca a detine un caine ca animal de companie, poate fi asociata cu o sanatate fizica mai buna, dupa cum arata recenziile din literatura existenta. Aceste constatari persista. Anul trecut Medical News Today a publicat un studiu care a aratat ca a detine un caine reduce riscul de deces prematur al unei persoane cu pana la 30%.

De ce? Este destul de dificil de a stabili o cauzalitate intre a detine un caine si a avea o sanatate mai buna.

Beneficiile pot sa apara datorita unei serii de factori legati de ajustarile stilului de viata pe care oamenii tind sa le faca dupa ce decid sa adopte un prieten canin.

Cel mai proeminent astfel de factor de stil de viata este activitatea fizica. Nu exista nici o cale de a evita: cand ai un caine trebuie sa te angajezi ca il vei plimba de doua ori pe zi si uneori chiar de mai multe ori.

Potrivit unei lucrari publicate in The Journal of Physical Activity and Health, proprietarii de caini sunt mai predispusi la a se plimba mai mult decat cei care nu detin animale de companie.

Rezultatele s-au bazat pe studiul a 41.514 participanti, dintre care unii detineau caini, altii pisici iar restul nu detineau nic un animal de companie.

Mai mult, multe studii recente, inclusiv unul de la Universitatea Missouri din Columbia si altul de la Glasgow Caledonian University din Marea Britanie, au constatat ca adultii cu varsta de peste 60 de ani se bucura de o sanatate mai buna datorita exercitiului "fortat" pe care il fac plimbandu-si cainii.

Cainii ne pot imbunatati sanatatea nu doar pe masura ce inaintam in varsta, ci si mult mai devreme, inainte de a ne naste chiar.

Cercetarile publicate anul trecut sugereaza ca prin expunerea copiilor inca aflati in uter, la caini, altfel spus daca mamica petrece mult timp in jurul cainelui, in timpul sarcinii, exista un risc mai redus sa apara eczeme in copilarie.

De asemenea, cercetatorii au demostrat ca datorita expunerii la anumite bacterii purtate de caini, copii au arata o reducere a simptomelor de astm.

Copii expusi la anumite bacterii purtate de caini au experimentat o reducere a simptomelor astmului.

Cainii ne fac sa ne simtitm mai bine

Poate cel mai intuitiv avantaj al impartasirii vietii si a casei cu un prieten canin este vibratia pozitiva aproape instantanee data de acesta.

Este foarte greu sa nu te inveselesti chiar si dupa o zi grea de munca, atunci cand prietenul blanos te intampina cu entuziasm - adesea cu sunete de bucurie.

Acest lucru, explica cercetatorii, se datoreaza efectului oxitocinei, adica "hormonului iubirii".

Cand interactionam cu un caine, nivelul nostru de oxitocina creste. Deoarece acesta este hormonul responsabil in mare parte de legatura sociala, aceasta injectie de dragoste hormonala ne stimuleaza bunastarea psihologica.

Studiile anterioare au aratat ca proprietarii de caini au interactiuni sociale mult mai pozitive si ca prezenta prietenilor canini ii face pe oameni mai increzatori in sine.

Mai mult, cainii par sa reduca simptomele depresiei si sa faca oamenii mai rezistenti la stres. De aceea, cainii sunt adesea folositi ca animale de terapie.

Cercetatorii fac ipoteza ca prietenii blanosi pot imbunatati bunastarea psihologica a copiilor care trec prin terapii ale cancerului si pot ajuta persoanele diagnosticate cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Ce putem invata din cercetarea clinica

Cainele ne poate oferi indicii si poate deschide noi cai de cercetare cand vine vorba de cercetarea clinica referitoare la propriile noastre probleme de sanatate.

Un studiu de la MNT facut la inceputul acestui an releva faptul ca patrupezii impartasesc anumite conditii metabolice -cum ar fi obezitatea - cu prietenii lor oamenii.

Astfel, invatam despre microbiota intestinala a cainilor si despre modul in care acestia sunt afectati de dieta si ne-ar putea ajuta sa intelegem cat de corect putem aborda propriile noastre obiceiuri alimentare.

Asemeni oamenilor, cainii pot dezvolta si unele forme de cancer, pot avea tumori cerebrale cu efect distructiv. Asadar, invatarea despre genele care predispun insotitorii nostri canini la glioame poate ajuta cercetarea cancerului uman.

Mai mult, o forma contagioasa de cancer canin ar putea clarifica modul in care formele de cancer intalnite la om au ajuns sa se dezvolte.

Cainii pot experimenta de asemenea, anumite trasaturi caracteristice dementei, cum ar fi afectiuni ale abilitatii de rezolvare a problemelor.

Cercetatorii explica faptul ca, intelegand modul in care sunt afectate sarcinile cognitive la acesti patrupezi, putem deveni mai bine "echipati" pentru rezolvarea enigmei dementei la oameni.

Cainii, noteaza dr. Rosalind Arden, de la London School of Economics and Political Science din Marea Britanie, sunt unul printre dintre putinele animale care reproduc multe dintre caracteristicile cheie ale dementei.

Cainii nu sunt doar prieteni incredibili de draguti si adesea foarte amuzanti ale caror pozne alimenteaza tot timpul paginile de Facebook. Compania lor ne mentine, de asemenea, intr-o forma fizica buna. De asemenea, problemele lor de sanatate, din pacate, le reflecta pe ale noastre.

Ma presus de toate, ii primim in viata noastra, si am facut-o din timpuri imemoriale, pentru ca ne aduc instantaneu bucurie si relaxare.

Unul dintre cele mai mari daruri pe care le primim de la caini este tandretea pe care o evoca in noi. Prin incantarea lor de a fi alaturi de noi, prin increderea lor, prin curiozitatea pe care o imbratiseaza fiecare noua experienta, cainii pot topi cinismul si pot indulci o inima amara.

Cum mentinem o sanatate de fier a patrupedului nostru mult iubit?De ce Raw Paleo?

Hrana premium pentru caini se mandreste de obicei cu un continut ridicat de materii prime din carne (peste 50%). Aici apare si prima diferenta clara intre hrana uscata premium si super premium pentru caini. Daca la primul tip, o pondere mai mare de "materii prime din carne" inseamna adesea o cantitate mai mare de faina de carne sau carne uscata, producatorii de hrana superpremium se bazeaza mai des pe carne cruda (proaspata).

Este posibil ca ochiul uman sa nu observe diferenta, dar pentru un caine, prezenta carnii crude se poate traduce prin gust bogat si valoare nutritiva crescuta.

Producatorii de hrana superpremium pentru caini sunt, de asemenea, mai lipsiti de compromisuri nu fac compromisuri atunci cand vine vorba de alte ingrediente. De multe ori renunta, de exemplu, la cereale, care sunt un element permanent al hranii mai ieftine si premium.

Mai mult, prin utilizarea de materii prime de inalta calitate, producatorii pot limita diversitatea excesiva a ingredientelor fara a compromite bogatia valorii nutritionale. Contrar aparentelor, varietatea ingredientelor nu este intotdeauna un avantaj deoarece face dificila utilizarea dietelor de eliminare in caz de alergii.

Producatorul hranei premium pentru caini RAW PALEO

VetExpert - companie din Polonia, cu experienta in domeniul veterinar inca din 2008, ca producatori de suplimente alimentare, produse cosmetice, diete veterinare si teste de diagnostic rapid, toate de calitate excelenta.

"Zece ani de cooperare cu medici si crescatori din peste 20 de tari ne-au permis sa aflam nevoile animalelor, sa stim cum sa prevenim bolile, sa sustinem functionarea corecta a sistemului digestiv si sa cunoastem reteta vitalitatii.

De aceea am creat RAW PALEO - o hrana revolutionara, din ingrediente naturale, ce ofera animalului tau de companie toti nutrientii necesari pentru o crestere armonioasa."

Cum se diferentiaza RAW PALEO?

- Ingrediente naturale, neprelucrate.

Pana la 80g carne de curcan in 100g de hrana pentru caini.

- Continutul ridicat de carne de curcan crescut la sol asigura organismului o cantitate suficienta de proteine valoroase

Hrana pe baza unei singure surse de proteine animale.

- Ajuta la reducerea riscului de alergie alimentara.

Fara cereale.

-Reduce riscul alergiilor si intoxicatiilor cu micotoxine.

Compozitie suplimentata cu nutrienti esentiali, vitamine si legume proaspete.

- Datorita acestui fapt, mancarea acestor ingrediente hrana pentru caini este exceptional de delicioasa.

RAW PALEO este o intoarcere indrazneata la radacini - la nutritie in conformitate cu natura si nevoile animalului tau de companie. Indiferent de varsta, marime si temperament, intotdeauna avand ca scop sanatatea si vitalitatea sa.

RAW PALEO este o intoarcere indrazneata la radacini - la nutritie in conformitate cu natura si nevoile animalului tau de companie. Indiferent de varsta, marime si temperament, intotdeauna avand ca scop sanatatea si vitalitatea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Raw Paleo, #hrana caini, #hrana premium, #animale de companie , #animale