Puternici si vegetarieni: Barbati celebri care au renuntat la carne

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 08:37
15950 citiri
Puternici si vegetarieni: Barbati celebri care au renuntat la carne

Se spune ca barbatii adevarati nu pot trai fara sa manance carne. Prejudecata aceasta nu dateaza de ieri, de azi, ci din vremuri stravechi, cand rolul sexului puternic era acela de a asigura hrana mai greu de procurat, cea provenita din vanat.

Astfel, in timp ce femeile de odininioara erau "culegatoare", ele ocupandu-se de colectarea fructelor, a semintelor si a altor roade ale pamantului, barbatii se luptau cu fiarele salbatice si aduceau acasa hrana bogata in proteine, alimentele care sa le dea putere.

Cu toate ca de atunci au trecut milenii, carnea ramane si acum un aliment asociat cu ideea de putere, de masculinitate, asa ca nu ar trebui sa ne mire ca foarte multi barbati stramba din nas cand vine vorba de un meniu vegetarian.

Business Insider scrie ca, desi conceptul de vegetarianism e tot mai popular la nivel global, in SUA doar 5% din populatie a adoptat o astfel de dieta. Veganismul a prins si mai putin la americani, doar doua procente din populatie declarandu-se adepta acestui regim alimentar.

Desi cifrele arata ca femeile vegetariene sunt mai numeroase decat barbatii cu astfel de dieta, exista si reprezentati ai sexului tare care si-au asumat "riscul" demasculinizarii in ochii celorlalti renuntand sa mai puna gura pe carne. Si nu tocmai in ochii unui numar redus de persoane, ci in perceptia a milioane, chiar miliarde de oameni. Vorbim, desigur, despre barbatii celebri si vegetarieni.

Fostul presedinte american Bill Clinton a renuntat la carne in anul 2004. In cazul sau putem garanta ca a fost vorba despre motive de ordin medical, caci in 2004, fostul lider de la Casa Alba a suferit o operatie la inima.

De voie sau de nevoie, Clinton a renuntat la gustarile de la McDonald's si la deserturile pe care le savura cu drag in perioada sa de glorie. Mai mult, dupa ce a parasit biroul de la Casa Alba, Clinton a devenit vegan, dieta care l-a ajutat sa dea jos un numar mare de kilograme si sa-i uimeasca pe toti cu fizicul etalat la nunta fiicei sale Chelsea, in 2010.

Are o avere estimata la 200 de milioane de dolari, este cofondatorul platformei de microblogging Twitter, dar de zece ani este vegan. Vorbim despre Biz Stone, care, in cei 38 de ani de viata, a acumulat un deceniu de antreprenoriat si veganism, "pasiuni" pe care a si reusit sa le combine in momentul in care a investit in compania de alimente pentru adeptii acestei diete.

Compania in care a investit Biz Stone produce preparate cu gust si consistenta de carne, dar fara carne.

Desi a crescut cu carne, "mogulul hip hop-ului", Russell Simmons, a renuntat sa mai manance produse de origine animala. Fondator al casei de discuri Def Jam Records, Russel Simmons a ramas impresionat, in urma cu mai bine de un deceniu, de impactul pe care consumul carnii il are asupra mediului inconjurator.

Odata devenit sensibil la suferinta animalelor sacrificate, rapper-ul, a carui avere ajunge la 340 de milioane de dolari, a decis sa investeasca ceva din avutia lui in aceasta cauza nobila. Si nu doar banii, ci si celebritatea il ajuta din plin in misiunea sa.

Primarul orasului Newark, Cory Booker, unul dintre cei mai vocali edili ai Americii si un republican convins, este vegetarian de mai bine de 20 de ani. Felul in care arata ne-ar putea face sa credem ca in urma cu doua decenii, Booker era un pustan, insa trebuie sa precizam ca politicianul este trecut bine de 40 de ani, ba chiar se apropie de cel de-al cincilea deceniu de viata.

In 1992, cand a renuntat la carne, era atlet de performanta. Cory Booker a vrut sa devina chiar si vegan, dar pasiunea pentru inghetata l-a impiedicat sa adopte un regim alimentar mai drastic.

Asemenea lui Bill Clinton, fostul CEO de la Walt Disney, Michael Eisner, a devenit vegan din cauza unor probleme cardiace care, in cele din urma, l-au trimis pe masa de operatie.

Se intampla in 1994, pe cand Eisner avea 52 de ani, ceea ce, chiar el a recunoscut intr-un interviu acordat peste ani, nu i-a fost deloc usor. In 2005, dupa o cariera de 21 de ani, a parasit compania Walt Disney, dar nu inainte de a o transforma in cea mai mare din industria de profil.

Veteranul listei noastre in materie de vegetarianism este John Mackey, care nu consuma carne de trei decenii, iar acum a devenit si vegan. Pasiunea pentru conceptul de alimentatie sanatoasa l-a stimulat sa devina CEO asociat al unui lant de hypermarketuri cu produse destinate consumului vegan.

John Mackey nu doar ca nu mananca alimente de origine animala sau gatite, dar le si vinde, impartasind clientilor din beneficiile dietei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#barbati celebri vegetarieni, #barbati bogati vegetarieni vegani, #vedete dieta vegetariana, #celebritati dieta vegana , #barbati