Psihologia culorilor in amenajarea camerei copiilor

Advertorial
Luni, 13 Aprilie 2020, ora 12:40
13974 citiri
Psihologia culorilor in amenajarea camerei copiilor
Foto: Pexels.com / CC0 Creative Commons

Alegerea culorilor pentru camera copilului tau s-ar putea dovedi a fi un proiect indraznet, poate si anevoios, pe alocuri.

Multitudinea de posibilitati peste care poti da te pot pune in dificultate atunci cand ai de selectat nuante pentru incaperea special amenajata pentru bebelusul tau.

Esti, insa, pe cale sa afli cele mai tari ponturi in aceasta directie, asa ca afla din randurile de mai jos care sunt cele mai indicate culori pe care sa le folosesti in acest proiect, poate cel mai frumos pe care il vei realiza vreodata.

Ce trebuie sa stii despre culorile pastel

Chiar daca odinioara majoritatea parintilor alegea una, doua sau chiar mai multe nuante pastel pentru amenajarea camerei bebelusului, in timp acest trend a disparut, mai ales dupa ce psihologii au observat ca cei mici nu sunt in niciun fel stimulati de culorile neutre, ci mai degraba de accente.

Astfel, e bine sa stii ca pastelurile ar trebui sa stea la coada listei atunci cand ai de ales cele mai potrivite culori pentru camera copilului tau.

Daca vrei, totusi, sa le incluzi in aceasta incapere, e bine sa le combini cu cel putin un perete vopsit intens, care sa contrasteze perfect cu gama calda pentru care ai optat.

Gasesti si la Somproduct mai multe idei de amenajare pentru camera copilului.

Portocaliul

Despre portocaliu se spune ca va stimula interactiunea sociala sanatoasa de care orice copil ar trebui sa se bucure.

Cel mic va fi interesat mai mult sa comunice si sa ia legatura cu mediul inconjurator, dar si cu societatea pe care abia asteapta sa o descopere.

Oranjul, fie el si unul mai palid, este potrivit atat pentru camere de fetite, cat si pentru cele de baieti, ridicand, negresit, energia incaperii la un nivel la care nu te astepti.

Totusi, e bine sa stii ca portocaliul da bine intr-o camera care este indreptata catre soare, altfel s-ar putea sa devina coplesitor.

Rosul

Stim despre rosu ca este culoarea emotiei puternice, a pasiunii si a vitalitatii, asa ca daca vrei ca mintea copilului tau sa fie invadata cu astfel de caracteristici, poti miza pe tonuri de rosu sau pe accente pe care sa le incluzi in camera celui mic.

Trebuie, totusi, sa stii faptul ca a fost demonstrat stiintific - rosul creste ritmul cardiac si sporeste frecventa cardiaca, asa ca prea mult timp petrecut intr-un mediu in care predomina aceasta culoare ti-ar putea transforma copilul intr-unul agitat, extrem de activ, poate chiar violent in anumite situatii.

In general, rosul este cea mai putin inspirata culoare pentru o camera de copil.

Albastrul

Cercetatorii au demonstrat faptul ca anumite nuante de albastru pot induce in timp starile anxioase si chiar depresia, asa ca ai mare grija atunci cand optezi pentru aceasta culoare pentru camera bebelusului tau.

De asemenea, se pare ca cei mici se confrunta cu o lipsa a poftei de mancare, daca vor petrece cea mai mare parte a zilei intr-o camera albastra.

Daca iubesti aceasta culoare, alege sa o folosesti pe cel mult un perete din camera copilului, restul incaperii bucurandu-se de culori precum crem, alb sau gri deschis, care ar distrage atentia.

Rozul

Chiar daca rozul a fost folosit ani la randul pentru a caracteriza un obiect sau un spatiu dedicat fetitelor, e bine sa stii ca e momentul sa scapi de acest cliseu.

Atribuirea rozului doar fetitelor este gresita, asa cum au demonstrat oamenii de stiinta din California, care au descoperit faptul ca atitudinea violenta a unor copii era imediat diminuata, odata ce acestia intrau intr-o camera ai carei pereti era vopsiti in roz.

Galbenul

Deseori atribuita soarelui, culoarea galbena este nuanta fericirii si a luminii naturale.

Vopseste cu incredere peretii camerei copilului tau in aceasta culoare, dar nu exagera cu intensitatea nuantei alese, pentru ca un galben prea puternic ti-ar putea face copilul sa planga prea des.

Acest lucru se datoreaza unei activitati intelectuale mai intense si a miscarilor musculare mai crescute atunci cand cel mic are contact cu un galben tipator, asa cum au demonstrat studiile specialistilor.

Ideal ar fi sa utilizezi aceasta culoare pentru decorarea camerei, de exemplu pentru un set de draperii, pentru un fotoliu sau pentru ornamente pe care sa le imprastii prin toata camera.

Verdele

Am lasat ce era mai bun pentru finalul articolului, pentru ca, asa cum probabil stii, verdele este culoarea naturii, iar mediul senin si calmant pe care acesta il creeaza atunci cand este folosit in amenajarea unei camere se va rasfrange asupra starii generale a bebelusului tau.

Avem aici in exemplu de dormitoare de copii de la Somproduct un set perfect pe nunata verde.

Daca vrei ca cel mic sa fie mereu linistit, iar pe viitor sa dezvolte o concentrare foarte buna, o capacitate ridicata de a citi, dar si o intelegere superioara, alege verdele pentru decorarea incaperii celui mic. De ce nu, in combinatie cu accente de galben.

Cum iti propui sa amenajezi camera copilului tau?

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#amenajari interioare sugestii, #dormitoare copii, #mobila online , #copii