Problemele femeii la 35 de ani

Marti, 01 Iulie 2014, ora 22:55
16276 citiri
Problemele femeii la 35 de ani
Foto: Big Picture

Multi din titanii literaturii universale au pus pe ganduri generatii intregi de femei, sugerandu-le ca exista o "varsta critica", acel moment delicat cand viata cotidiana incepe sa devina un plictis, ritmurile zilnice o povara, iar eroinele romanelor viseaza cu totul "altceva".

Tolstoi a vorbit prin Anna Karenina, Flaubert prin Madame Bovary, iar Balzac a punctat exact varsta pe care o socotea critica pentru eroina sa Julie: 30 de ani.

Dar viata s-a schimbat. Poate ca o varsta in stilul romantios de altadata nu mai exista astazi, poate s-a schimbat stilul, poate s-au schimbat toate. Sociologii sustin ca viata poate fi frumoasa la orice varsta, daca stii sa te adaptezi.

Acum peste un secol, visul doamnelor era dominat de sentimente, azi intervine dorinta practica sa-si pastreze sanatatea, conditia fizica tineretea si - de ce nu - atractia.

Dar atractia inseamna tot sanatate, tot conditie fizica si tot tinerete, noteaza portalul Big Picture, sugerand cateva moduri pentru ca nici dupa 35 de ani sa nu pari intre doua varste si, mai ales, sa nu aluneci rapid spre a treia.

Somnul

La douazeci de ani, iti poti permite sa petreci toate noptile dintr-o vacanta in discoteca. Dupa 35, fiecare noapte nedormita iti mai adauga un rid pe fata, putina celulita pe coapse si o oboseala in priviri, pe care n-o maschezi cu nimic.

Atentie la mancare

De multe ori, in locul prajiturilor sunt de preferat fursecurile, in locul fursecurilor biscutitii, in locul biscuitilor un mar, iar uneori chiar si in locul marului un pahar cu apa.

Calatoreste

Calatoria inseamna sport, inseamna cunoasterea neintrerupta de locuri necunoscute, inseamna descoperirea de noi oameni, cu obiceiurile lor, cu traditiile lor, cu pasiunile si tainele lor. Un aforism oriental spune ca, daca ai stat o zi in casa, te trezesti a doua zi imbatranit. Daca ai calatorit o luna, intors acasa te simti intinerit.

Daca ai prilejul sa taci, nu pierde momentul

Inainte de a-i judeca pe altii, intreaba-te intotdeauna: dar asta e treaba mea? Daca te amesteci unde nu-ti fierbe oala la 20 de ani, cei din jur te vor socoti o copila. Dupa 35 vor spune ca te bagi ca musca-n lapte si s-ar putea sa primesti replici, suficiente ca sa nu dormi trei nopti la rand.

Banii si dragostea

Nimeni nu neaga ca exista pasiune si sentimente dupa 35 de ani, dar nu mai sunt precum cele de la 20. Sentimenele si pasiunile, in masura in care sunt curate, inobileaza la orice varsta, dar cand ai ajuns sa ai o situatie financiara stabila nu risti totul ca sa raspunzi la chemarea inimii. Timpul trece si s-ar putea sa regreti amarnic.

Nu face pe indragostita

Este frumos sa cochetezi, dar si cochetaria isi are un anumit fel la 20 de ani si altul mai tarziu. Nu te avantajeaza sa faci pe adolescenta dupa 35 de ani. Te poate pune in ipostaze periculoase, cu efect contrar. Si ce e mai rau, poate crea un obicei. Adica, te poti pomeni ca mai cochetezi si la 65.

Arta de a ceda

Greseste cine crede ca din disputa iese la lumina adevarul. De cele mai multe ori, din disputa iese la lumina migrena. Iar migrena scoate la suprafata ridurile, cearcanele si indispozitia. Din pacate, nu toata lumea stie ca inteleptul cedeaza primul. Iar la 35 de ani, meriti sa fii inteleapta.

Cateva zile singura

Singura nu inseamna sa-ti faci de cap si nici sa te sihastresti. Pur si simplu, psihologii recomanda celor care traiesc o viata activa si foarte antrenati social sa se retraga cateva zile. Spiritul are si el nevoie de odihna. Reteta este recomandata si barbatilor, nu numai doamnelor. Un mic weekend separat poate fi benefic pentru amandoi, fireste daca nu exageram.

Nu mai e cazul sa suferi de dragul modei

Am dat de o problema dureroasa atat la propriu, cat si la figurat: tocul cui. In adolescenta, piciorul se potriveste la orice pantof, orice toc, orice fantezie. Exista un moment cand fateziile devin nu numai dizgratioase, ci si dureroase. Dupa o anumita varsta, nu merta sa faci sacrificii pentru moda, dar merita din plin pentru confort.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#varsta critica, #conditia fizica, #celulita prevenire, #riduri prevenire, #prevenire imbatranire , #femei