Primii cercei ai bebelusilor: semnificatie si ce fel de bijuterii sunt potrivite

Advertorial
Joi, 20 Mai 2021, ora 18:45
7682 citiri
Primii cercei ai bebelusilor: semnificatie si ce fel de bijuterii sunt potrivite
cercei bebelusi FOTO: chicbijoux.ro

Purtarea cerceilor reprezinta mai mult decat o moda: este un obicei raspandit in foarte multe culturi, aproape pe tot globul si are si o incarcatura emotionala, deoarece sunt primele bijuterii ale unei fetite si vor fi alese cu drag de catre nasa sau mama.

Desi astazi asociem purtarea cerceilor cu feminitatea, prima data acestia au fost purtati de catre barbati, mai exact in Antichitate. Mai tarziu, in Evul Mediu, acestia au fost purtati de catre nobili pentru a-si etala bunastarea si abia in secolul al XVII-lea au inceput si doamnele din inalta societate sa asorteze aceste bijuterii la tinutele somptuoase ale vremii. Din acel moment, cerceii au devenit unul dintre simbolurile feminitatii, care infrumuseteaza chipul oricarei persoane de sex feminin.

Cand este indicata gaurirea lobilor urechilor?

Purtarea cerceilor implica gaurirea lobilor urechilor, iar daca in trecutul nu foarte indepartat, parintii nu prea isi faceau griji in privinta acesteia, astazi tot mai multe persoane se intreaba care este varsta potrivita pentru purtarea cerceilor. Ce-i drept, foarte putine sunt persoanele care ajunse la maturitate regreta ca au gauri pentru cercei, iar cele care nu au avut, spun ca ar fi preferat sa aiba cercei inca din copilarie, pentru ca procesul este mult mai simplu atunci.

Gaurirea lobilor urechilor se efecuteaza in maternitate, de obicei in ziua externarii si este un proces care dureaza cateva secunde. Chiar daca poate parea traumatizant, nu este deloc asa, dovada ca multi bebelusi chiar dorm in timp ce li se gauresc urechile si li se monteaza cercelusii. Chiar si in cazul in care bebelusul este treaz, mai mult ca sigur nu va avea nicio reactie, deoarece durerea nu este atat de mare ca in cazul unui adult spre exemplu. Este indicata montarea cerceilor in maternitate, deoarece personalul are experienta si de asemenea este un mediu steril, ideal pentru un bebelus.

Daca totusi nu ai optat pentru montarea cerceilor in maternitate si vrei ca aceasta procedura sa se realizeze ulterior, cu un pistol de gaurit, va trebui sa astepti pana dupa administrarea primului vaccin (de obicei la 3 luni) care include si prima doza de antitetanos. Insa, cel mai bine este sa astepti pana la varsta de 6 luni, pentru ca organismul copilului sa fie cat de cat pregatit.

Care cercei sunt cei mai potriviti?

Daca esti deja in cautarea unor cercei potriviti pentru bebelusul tau, trebuie sa stii ca se recomanda bijuterii din materiale pretioase, iar prima optiune ar fi aurul. Astfel, prima pereche ar trebui sa fie cercei din aur bebelusi 14K, pe care o poti achizitiona de la Chic Bijoux. Aurul are un risc foarte mic de alergie si de asemenea nu permite dezvoltarea infectiilor.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este sistemul de inchidere: acesta nu trebuie sa poata fi desfacut de catre bebelus si nici sa il incomodeze. De aceea, se recomanda cerceii cu inchidere cu filet si capat rotunjit.

Dimensiunea si forma cerceilor sunt alte doua criterii importante: incearca sa alegi cercei cat mai mici (cu diametrul de maxim un cm) si fara margini ascutite.

In incheiere, am vrea sa stim daca tu ai optat sau vei opta pentru purtarea cerceilor de catre bebelusul tau!

Atac rusesc cu drone la Odesa. Nouă persoane au fost rănite, printre care doi bebeluși FOTO/VIDEO
Atac rusesc cu drone la Odesa. Nouă persoane au fost rănite, printre care doi bebeluși FOTO/VIDEO
Armata rusă a lansat un atac cu drone asupra Ucrainei care a rănit nouă persoane în portul Odesa de la Marea Neagră, dintre care patru copii. Capitala Kiev a fost și ea vizată, au anunţat...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#bebelusi, #cercei, #cercei bebelusi , #bijuterii