Premiera in adancuri: Comportament atipic afisat de doi rechini albi

Vineri, 20 Martie 2020, ora 08:54
27089 citiri
Premiera in adancuri: Comportament atipic afisat de doi rechini albi
Foto: Captura video YouTube/Discovery UK

Desi sunt pradatori cunoscuti, rechinii albi sunt departe de a fi cele mai mari creaturi din ocean. Adesea au fost vazuti adunand resturile de pe lesurile gigantilor marini, preferand sa procedeze astfel in loc sa riste o lupta cu ei.

Pentru prima oara, insa, doi rechini albi au fost observati atacand si omorand o balena cu cocoasa. Evenimentul dramatic a avut loc in afara coastei Africii de Sud, arata IFL Science.

La atac au fost martori chiar mai multi cercetatori din cadrul Oceans Research Institute, aflati in larg, pe o ambarcatiune. Acestia fusesera chemati dupa ce o balena cu cocoasa s-a prins intr-o plasa de pescuit in Golful Mossel. Cand au ajuns la ea, balena prezenta semne ca era de ceva vreme acolo, incercand in zadar sa se elibereze.

Deja pe ea erau lipitori si era doar o chestiune de timp pana cand avea sa devina o victima. Iar asta s-a intamplat cand de ea s-a apropiat un rechin de 3,5 metri.

Dupa ce a facut mai multe cercuri in jurul ei, timp de cateva minute, evaluand situatia, rechinul a inceput sa o muste de pectoralul stang, declansand o hemoragie. Totusi, rechinul nu a afisat un comportament tipic. In mod normal, acest tip de rechin musca si apoi scutura din cap, pentru a rupe carnea. Acesta a preferat sa muste si sa se retraga, preferand sa astepte ca balena sa sangereze pana la moarte, au explicat oamenii de stiinta.

Dupa ce a mai inotat in jurul ei inca jumatate de ora, a muscat-o si deasupra cozii, din nou dand drumul prazii si retragandu-se. In acest punct, deja era o dara de sange lunga de 50 de metri, fapt ce a atras atentia unui al doilea rechin, mai mare decat primul.

Lung de 4 metri, acesta a inceput, la randul sau, atacul asupra balenei exact in aceeasi maniera ca primul rechin. Intre timp, primul rechin parasise zona, vazand ca are companie.

Cel de-al doilea rechin a muscat balena de coada, de cap si din nou de coada. La trei minute dupa muscatura finala, balena s-a scufundat fara viata.

Desi o scena sangeroasa, fara indoiala, aceasta le-a dat prilejul oamenilor de stiinta sa studieze un comportament nemaivazut pana acum la rechini. Ambii pareau ca stiu bine ce fac, muscaturile lor fiind bine tintite si eficiente, semn ca nu era prima oara cand procedau astfel, au declarat oamenii de stiinta.

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#rechini albi atacat balena, #rechin ataca balena, #studii rechini albi , #animale
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
rechinii din ocean au invatat de la rechinii bipezi