Pantofi din piele naturala versus pantofi din piele sintetica - ce sa alegi?

Advertorial
Marti, 02 Februarie 2021, ora 14:02
6573 citiri
Pantofi din piele naturala versus pantofi din piele sintetica - ce sa alegi?
Sursa foto: https://unsplash.com

Atunci cand vrei sa-ti cumperi o pereche noua de pantofi din piele de calitate, probabil te intrebi care ar fi cea mai buna optiune pentru tine. Ar trebui sa alegi incaltaminte din piele naturala sau sa te orientezi catre o pereche din piele ecologica? Suntem aici sa te ghidam, cu cele mai importante diferente intre cele doua tipuri de materiale. Iata ce ar trebui sa stii.

Incaltamintea din piele naturala - avantaje si dezavantaje

Utilizata pentru o varietate de articole, asa cum sunt pantofii, curelele, jachetele sau gentile, pielea poate fi definita ca un material care va rezista pentru foarte mult timp. Flexibilitatea acesteia, redata prin procesul de tabacire a pieilor animalelor, este foarte populara in randul celor care nu cauta doar durabilitatea atunci cand cumpara un produs nou, ci si comoditatea. Pielea naturala este intotdeauna o alegere excelenta atunci cand vine vorba de o pereche de pantofi sau o geaca pe care urmeaza sa le porti in mediul extern. Fiind foarte rezistenta, dar permitand, in acelasi timp, si un transfer excelent de aer intre exterior si pielea ta, materialul este ideal pentru incaltamintea in care va trebui sa iti petreci multe ore din zi, fiind perfect pentru perechile de pantofi pe care vrei sa ii porti la birou. Nu in ultimul rand, pielea este un material care se curata si intretine foarte usor, oferind, totodata, calitati impermeabile excelente.

Tocmai de aceea, pantofii din piele naturala sunt la mare cautare in randul celor care pun pret pe o calitate superioara. Totusi, toate aceste caracteristici vin la pachet, asa cum probabil stii deja, cu un pret ceva mai piperat decat cel al unui articol din piele sintetica. In plus, pantofii din piele pot cantari mai mult decat o pereche confectionata din alt material.

Incaltamintea din piele sintetica - avantaje si dezavantaje

Materialele sintetice sunt realizate, asa cum le spune si numele, din materiale artificiale. Unele materiale sintetice pot contine nailon, poliester, acetat, acril, spandex sau orlon. Ca prim avantaj al unei perechi de pantofi din piele sintetica vom mentiona senzatia mai usoara pe care o vei avea atunci cand o vei purta, materialul sintetic cantarind, asa cum am spus si mai sus, mai putin decat pielea naturala. De asemenea, un material sintetic va fi mult mai ieftin decat pielea naturala, asadar si costul final al perechii de incaltaminte pe care e posibil sa o cumperi va fi mai mic decat cel al unei perechi de pantofi din piele. Chiar si la capitolul impermeabilitate pielea sintetica poate primi o bila alba, pentru ca, tratata corespunzator cu anumite substante, aceasta va juca rolul unui scut intre umezeala si pielea picioarelor tale.

Totusi, e important sa stii ca incaltamintea din piele sintetica iti poate crea mici neplaceri la mers, din cauza faptului ca acest material este mult mai putin maleabil decat pielea naturala, drept urmare ti-ar putea provoca bataturi.

Verdict

Alege intre pielea naturala si pielea sintetica in functie de activitatea pe care ti-ai propus sa o faci cu respectiva pereche de pantofi in picioare. Daca esti in cautarea protectiei, a comoditatii si a durabilitatii, cu siguranta pantofii din piele sunt cei mai potriviti pentru tine. Daca vrei o simpla pereche de pantofi si nu ai mari pretentii, atunci una din material sintetic este ceea ce cauti!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#pantofi din piele, #pantofi, #incaltaminte , #stiri life style