Pandemia de coronavirus face victime si printre animale. Maimutele din Thailanda nu inteleg de ce nu le mai hraneste nimeni (Video)

Marti, 17 Martie 2020, ora 08:45
11299 citiri
Pandemia de coronavirus face victime si printre animale. Maimutele din Thailanda nu inteleg de ce nu le mai hraneste nimeni (Video)
Foto: captura video YouTube/Facebook/Viral Press

La fel ca in multe alte locuri din lume, si Thailanda a fost uitata in aceasta perioada de catre turisti. In Lopburi, un oras vechi de 800 de ani, si imprejurimi traiesc mii de maimute. Zilele trecute a fost observata o adevarata revolta a acestora, ele neintelegand de ce nimeni nu le mai hraneste.

A fost o adevarata rascoala la care au participat maimutele de strada si cele care si-au adjudecat templele, doua tabere separate. Mii de animale au luat cu asalt strazile, incercand sa gaseasca turistii care, in mod normal, le hraneau zi de zi, arata Live Science.

"E vara si, in mod normal, sunt foarte multi turisti. Acum, insa, din cauza pandemiei, sunt foarte putini si pietele sunt foarte tacute", a explicat un locanic, Sasaluk Rattanachai, care a si postat pe retelele de socializare inregistrari cu maimutele flamande.

"Nu sunt suficienti turisti care sa lase de mancare pentru maimute, la templu", a declarat acesta pentru un post TV local.

Atat maimutele de strada, macaci din specia Macaca fascicularis, cat si cele care traiesc in complexul de temple din secolul XIII, se bazeaza pe oameni pentru supravietuire. Sute de oameni obisnuiau sa viziteze zilnic orasul si mai toti aveau cate ceva bun si pentru maimute.

Mai mult, aici are loc, anual, un fel de bufet in aer liber pentru maimute. Se construiesc turnuri elaborate din fructe si legume, iar primatele sunt invitate la masa.

Dar cu turismul la pamant in aceasta perioada, maimutele sufera. Imaginile filmate saptamana trecuta arata cum maimutele "de templu" invadeaza orasul, in cautare de mancare si invadand teritoriul celeilalte tabere. Pentru o cutie de iaurt se bat maimute cat vezi cu ochii, iar traficul chiar se blocheaza timp de 10 minute, pentru ca toate animalele sunt in strada.

"N-am mai vazut o lupta ca asta de multi ani, mai multi decat imi pot aminti", a povestit un localnic. "In mod normal, o astfel de lupta (pe mancare - n. red.) nu implica mai mult de 10 maimute", a mai spus acesta.

Circa 39 de milioane de turisti au vizitat Thailanda anul trecut, dintre care peste 10 milioane au fost din China. Limitarea calatoriilor face insa si victime colaterale.

Citeste si Coronavirusul loveste cinematografia: Incasarile din box-office, la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#bataie maimjute mancare Thailanda, #maimute coronavirus Thailanda, #coronavirus impact turism, #coronavirus victime animale , #animale
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Si maimutele din psd au acelasi comportament :)))
I
ibn69
rank 2
Sa mearga Dancila sa le explice maimutelor