Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > animale
A   A   A

O noua pereche de pinguini gay face senzatie la Berlin! Povestea plina de speranta a lui Skipper si Ping

O noua pereche de pinguini gay face senzatie la Berlin! Povestea plina de speranta a lui Skipper si Ping
Foto: Arhiva Pixabay
In luna iulie a acestui an, singura femela dintr-un grup de sase pinguini de la gradina zoologica din Berlin a depus cateva oua. Fara simt matern, le-a abandonat.

Cum insa la acest zoo nu s-a mai nascut niciun pui din 2002, administratorii parcului au vrut sa nu lase lucrurile asa. Au luat atunci un ou si l-au pus pe picioarele unui pinguin gay, care traieste deja in cuplu. Iar acesta a stiut instantaneu ce avea de facut.

Skipper si Ping nu au fost alesi intamplator. Pana acum, perechea a incercat fara succes sa tina la caldura, in speranta ca vor ecloza, atat pesti, cat si pietre - ce au avut la indemana, a explicat purtator de cuvant Maximilian Jager, conform BBC.

"Se comporta ca niste parinti model, fac cu randul pentru a tine oul mereu la caldura", a mai spus acesta.
Cum exista si rivali, invidiosi pe oul lor, il protejeaza cu orice pret si cu putin ajutor de la angajatii gradinii zoologice.

Cei doi pinguini au fost mutati de la Hagenbeck Zoo in aprilie si sunt inseparabili.

Homosexualitatea, la pinguini, nu e deloc ceva nou, astfel de cupluri, inclusiv de femele, gasindu-se in egala masura si in captivitate, si in salbaticie.

Se gasesc si la gradina zoologica din Londra, dar si la Oceanworld Aquarium, in Irlanda si lista poate continua. Cel putin la Oceanworld Aquarium, e chiar majoritate de gay, 8 din cei 14 pinguini fiind cuplati cu un partener de acelasi sex.

Pentru moment, nu se stie cum se va termina povestea lui Skipper si Ping, pentru ca nimeni nu stie daca oul a fost fertilizat. E posibil ca la inceput de septembrie parcul zoo sa se mandreasca cu un pui sau nu.
Vezi si Cazul inedit al unor pinguini de care nu mai pot scapa patronii unui bar

A.P.
Facebook ShareTweet
 Marti, 13 August 2019, ora 09:12

 Articol citit de 6178 ori

Citeste si: