O femeie cu o fobie fata de caini a decis sa adopte unul, care era ingrozit de oameni. Ce-a iesit (Galerie foto)

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 07:19
13308 citiri
O femeie cu o fobie fata de caini a decis sa adopte unul, care era ingrozit de oameni. Ce-a iesit (Galerie foto)
Foto: Instagram/ketophoria

O femeie de 51 de ani din Canada, muscata de caini de doua ori de-a lungul vietii, si care dezvoltase o fobie pentru acestia, a decis sa incerce sa iasa din zona din confort. Teresa Hwang, educatoare de scoala primara in Oakville, a mers la un adapost, pentru a vedea daca s-ar putea afla vreodata in ipostaza de stapan al unui caine.

Alesese, din pozele afisate online, un caine cu care sa interactioneze. Era vorba despre Patches (redenumit apoi Boo), un caine de un an, foarte temator, mai ales in preajma oamenilor. Timid, aproape timorat, acesta nu era destinat adoptiei intr-o familie cu copii, zgomote si multe activitati din motive lesne de inteles, arata Bored Panda, care a stat de vorba cu Theresa.

Initial, Theresa s-a asezat la capatul bancii pe care se afla Boo si ingrijitoarea sa si nu l-a privit deloc, la randul ei de teama.

"Cand l-am intalnit prima oara pe Boo, primul lucru pe care l-am observat a fost ca era mai mic decat credeam, din pozele afisate. Am observat si cat de speriat si cat de nervos era", povesteste femeia.

La circa 15 minute de conversatie cu angajata adapostului, Boo a iesit din spatele acesteia, unde se ascundea, si a facut cativa pasi inspre Theresa. Aceasta a intors capul mirata si putin speriata, moment in care Boo a sarutat-o pe nas. S-a retras apoi imediat in spatele ingrijitoarei sale.

"Oau, e foarte ciudat, pentru ca nu se apropie de oameni", a exclamat ingrijitoarea lui Boo.

A fost momentul in care Theresa a realizat ca chiar ar putea avea un caine drept animal de companie. L-a considerat un semn, mai cu seama ca in momentul interactiunii, Theresa a stimtit ca toate fricile si anxietatile din ultimele saptamani, vizavi de o astfel de intalnire, au disparut, dupa cum avea ea sa povesteasca ulterior.

Ce-a urmat? In primele luni, Boo o urmarea prin casa, dar nu se apropia de ea. Nu putea sa manance daca Theresa sau partenerul ei erau de fata. Nu se atingea de jucarii. Mergea doar cu coada intre picioare, statea ghemuit la colturi, tremura cand auzea zgomote precum cel facut de masina de spalat, povesteste Theresa.

Cainele a fost dus si la dresaj, dar nu a fost o treaba simpla, pentru ca nu era motivat de mancare, folosita cel mai adesea la astfel de sesiuni. Mai mult, parea ca se teme de mancare, asociind-o cu pedeapsa.

Insa, incet, incet, a venit si momentul in care Boo s-a simtit in siguranta. Coada i s-a ridicat, a inceput sa manance "cu martori", a inceput sa se joace cu mingea. Momentul cand Theresa l-a auzit latrand cu entuziasm a fost unic.

"Cu fiecare pas facut de Boo, am plans de fericire, pentru ca invata sa fie catelus din nou, invata sa fie caine", povesteste Theresa.

Progresele sale sunt imense, chiar daca nici acum, la peste 2 ani de cand a fost luat de la adapost, Boo nu este un caine tipic. Nu vine sa-si intampine stapana, atunci cand aceasta vine acasa, nu vine in bratele ei sa o inveseleasca, nu este foarte prietenos. Pe straini nu prea-i lasa sa-l mangaie, dar fara indoiala progrese exista.

E clar ca atunci cand se simte in siguranta e fericit. Acum, stie sa priveasca in ochi. Stie sa se faca inteles, prin sunete specifice, atunci cand vrea sa fie mangaiat. Se lasa luat in brate, se cuibareste in scurta vreme si se calmeaza si-si saruta stapana asa cum stie.

Cat despre Theresa, si ea s-a schimbat. De Boo nu se teme deloc, dar in vecinatatea altor caini nu se simte nici acum foarte confortabil.

Theresa sustine ca din toata aceasta intamplare fericita cu Boo a invatat "rabdarea si dragostea neconditionata".

@ketophoria

"Change is the essence of life; be willing to surrender what you are for what you could become." ~ Reinhold Niebuhr ##rescuedog ##dog ##furbaby ##doglove

♬ Surrender - Natalie Taylor

Vezi si Un catel e cel mai nou angajat al Politiei din Bristol. Ceremonia de primire a fost transmisa live, iar reactia lui Brody e nepretuita! (Video)

A.P.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#fobie caini, #caini speriati oameni, #transformare caini adapost stapani, #caini speriosi , #animale