O baie în stil rustic-șic pentru casa ta de vacanță

Advertorial
Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 18:46
4318 citiri
O baie în stil rustic-șic pentru casa ta de vacanță
baie stil rustic FOTO: Shutterstock.com

Chiar dacă este la țară, asta nu înseamnă că baia nu poate fi și ea șic. În zilele noastre, stilurile vintage, shabby chic și country sunt din ce în ce mai la modă. De altfel, mai mult decât oricare altă locuință, casa de vacanță parcă cere să fie amenajată conform acestor stiluri. Atunci de ce să nu aduci rusticul și în baia de la țară? Descoperă așadar câteva idei pentru o baie de la țară care să respire un aer rustic-șic.

Rustic, dar totuși modern?

Înainte de orice, dacă vrei să abordezi stilul rustic, asta nu înseamnă neapărat să renunți la confortul elementelor moderne din viața de zi cu zi. Evident, nu vei opta pentru un ulcior cu apă și un lighean pentru a te spăla. Și nici la o sobă pe lemne de dimensiuni reduse pentru a-ți încălzi baia, deși este un element rustic prin excelență. Însă poți opta cu încredere să îți încălzești baia cu unul din gama largă de convectoare caldura disponibile pe piață. Se va integra de minune alături de alte elemente mai tradiționale pe care le vei alege pentru baia ta.

Dincolo de stilul rustic, poți aduce elemente suplimentare pentru a adăuga o notă modernă băii tale de la țară, de exemplu suprafețe de marmură, pentru un aspect mai rafinat. Sau o cabină de duș din sticlă, care nu doar că nu va perturba atmosfera rustică oferită de podele și pereți, ba dimpotrivă, le va completa prin simplitatea sa, adăugând în același timp o mică notă modernă.

Materiale și texturi

Pentru un decor tradițional și atemporal, materialele precum piatra sau granitul sunt o alegere excelentă pentru un aspect natural. În perfectă armonie cu acestea, cea mai bună alegere o reprezintă mobilierul din lemn. Piatra și lemnul sunt materiale durabile, ușor de întreținut, atemporale și mai ales, vor oferi băii tale un aer primitor și călduros. O idee deosebită ar fi să păstrezi pereții din cărămidă expuși. Combinația acestora cu un mobilier din lemn va aduce un aer cald și confortabil băii tale. O altă opțiune ar fi să alegi un tapet cu un model clasic, precum trandafiri mici, în culori pastel. Alege bine culorile pentru a găsi un echilibru bun, fără a face spațiul băii să pară prea aglomerat.

Când vorbim despre stilul country sau rustic în designul interior, pe lângă materialele naturale precum lemnul și piatra, ne referim, de asemenea, și la țesături de in și bumbac, dar și la culori luminoase sau pastelate. Un covor din lână sau chiar o blană este o alegere minunată pentru a da căldură podelelor. Alege perdele din materiale naturale, simple, albe sau într-un pur stil câmpenesc, alege țesături într-o varietate de modele florale sau carouri, care alături de mobilierul rustic reprezintă pe deplin spiritul vintage și arhitectura tradiționale.

Bricolaj și reciclare

Creează o atmosferă unică prin proiecte de bricolaj sau reciclare. Piesele de mobilier restaurate sau obiectele din lemn recuperat sunt specifice acestui stil de design interior. Aduc o notă de modernism care, în combinație cu un mobilier mai tradițional, creează ceva ce reflectă ce e mai bun din ambele lumi. Iar pentru a obține acest aspect, poți opta pentru rafturi deschise, blaturi sau dulapuri de lemn, o cadă cu un aspect vintage deosebit, o faianță delicată, albă și o podea simplă din lemn șlefuit și vopsit. Nu ezita să folosești coșuri din paie, chiar răchită, pentru a-ți păstra obiectele de bază, etajere din fier forjat pentru pereți, iar pentru obiectele sau articolele mici, poți apela la cutii mici metalice vintage sau chiar borcane de sticlă cu aspect rustic.

Lumina

Este rar ca o baie de țară să aibă o lumină naturală puternică. De obicei este o cameră puțin mai întunecoasă, așa că alegerea unei surse de lumină mai intense, dar care să nu-ți deranjeze ochii, va fi o provocare pe care nu poți să nu o accepți. Optează pentru lămpi și lustre clasice pentru un aspect elegant, alege câteva aplice în stil rustic și de ce nu, decorează-ți baia cu lumânări parfumate, pentru un efect delicat și relaxant. Alege oglinzi mari, cu rame vintage, care să reflecte cât mai mult lumina.

Cald, prietenos, primitor, relaxant, atemporal. Sunt cuvinte care descriu stilul rustic. A supraviețuit testului timpului și nu a îmbătrânit deloc. Mizează pe acest stil pentru baia ta de țară pentru a te simți confortabil, relaxat, dar mai ales într-o stare de armonie incontestabilă cu natura din jurul tău.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#design interior, #baie stil rustic , #decoratiuni interioare