Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nu lasati stresul sa va pericliteze mariajul: Cum trebuie procedat

Duminica, 05 Aprilie 2015, ora 11:58
5763 citiri
Nu lasati stresul sa va pericliteze mariajul: Cum trebuie procedat
Foto: Spicy Information

Problemele in casnicie se amplifica atunci cand partenerii isi manifesta stresul unul asupra celuilalt, iar situatia se poate complica atat de mult incat sa scape de sub control.

Daca esti predispusa stresului, nu iti varsa nervii pe sotul tau, deoarece el nu are nicio vina si, de multe ori, este tinta principala. Este doar o chestiune de timp pana cand veti directiona stresul unul impotriva celuilalt. Puteti evita acest cerc vicios urmarind pasii de mai jos:

Fa-ti timp sa te relaxezi. Dupa o zi stresanta la munca ori dupa o zi aglomerata cu treburile de acasa, multe persoane au nevoie sa se destinda in singuratate inainte sa fie dispuse sa discute. Rezerva-ti 15 minute pe zi pentru a te calma, a citi o revista sau a te uita la tv, inainte de a incepe conversatia cu sotul.

Desigur, ar trebui sa va temperati unul pe celalalt cand sunteti stresati. Oferiti-va ragaz unul altuia. Atunci cand tu sau el va plangeti despre necazurile de zi cu zi, celalalt trebuie sa isi arate sprijinul si sa fie intelegator.

Cum sa faceti casnicia sa functioneze certandu-va corect

Afla ceea ce il supara pe partenerul tau. Acum este momentul sa discutati despre detaliile de peste zi - atat despre succese, cat si despre dezamagiri. Daca sentimentele sunt exprimate deschis, riscati sa va manifestati frustrarile. Vorbeste cu partenerul tau despre ceea ce te tulbura si incurajeaza-l sa faca la fel.

Va puteti ajuta reciproc prin a va asculta cu atentie si a va da seama cum puteti acorda sprijin. Cel mai bun mod pentru a face aceste lucruri este sa il intrebi ce are nevoie - nu incerca sa ii citesti gandurile. Nu presupune ca stii deja ceea ce simte.

Depinde de tine sa iti faci cunoscute sentimentele si sa ti-l faci aliat pe sotul tau pentru a combate adevarata cauza a stresului. Este un proces ce necesita timp si atentie. Atunci cand partenerii devin obsedati de proprii factori stresanti si nu comunica unul cu celalalt, baza relatiei este cea care incepe sa se strice.

Recunoaste modalitatile diferite prin care tu si partenerul tau tratati stresul. Unii oameni isi tin ascunse problemele stresante - uneori chiar si fata de ei insisi; altii se plang in gura mare atunci cand sunt supusi stresului. Este important sa intelegi ca el trateaza stresul intr-un mod diferit si nu este o competitie in urma careia modalitatea unuia dintre voi sa fie mai buna decat a celuilalt.

Nu lua situatia prea personal. Incearca sa nu o percepi ca pe un atac personal atunci cand sotul tau este morocanos ori preocupat de problemele stresante - este ok atata vreme cat starile de spirit nu se schimba prea des sau brusc.

Pe de alta parte, daca pare tot timpul iritat, este indicat sa cauti ajutor. Nu il ajuti doar ascultandu-l in tacere in momentele cand este stresat. Atunci cand ai de-a face cu o stare cronica, nu este vorba doar despre o criza acuta pe o perioada limitata.

Vrei sa fii fericit in cuplu? Ce trebuie sa faci

Trucuri pentru a elimina stresul

Iarta-te pe tine insati si pe partenerul tau. In mare parte, stresul este cauzat de incidente relativ marunte. Unele cupluri se cearta destul de rau dupa ce au descoperit, de exemplu, ca unul dintre parteneri a uitat unul dintre bagaje la aeroport cand se indreptau spre locul unde sa isi petreaca vacanta. Apoi, fara sa realizezi, vacanta voastra de doua saptamani este ruinata.

A gasi un vinovat nu este niciodata de ajutor intr-o casnicie. In final, nu mai conteaza a cui este vina. Cel mai important lucru este ca partenerii nu permit ca sentimentele bune dintre ei sa fie distruse prin acuzatii.

Intrebati-va reciproc de ce anume aveti nevoie. Sotii si sotiile necesita lucruri diferite atunci cand sunt stresati. Poate ca el doreste sa discute despre ceea ce se afla in mintea lui sau vrea sa mergeti la o plimbare ori sa stati imbratisati in pat, iar in alte momente prefera sa fie lasat in pace.

Cu cat esti mai directa si precisa in legatura cu ceea ce iti doresti, pe atat si el va fi dispus sa raspunda. Se pare ca barbatii intampina dificultati in a cere un asemenea tip de sprijin. Unii dintre ei (precum si unele femei) se tem ca asemenea cerinte ar putea fi interpretate precum semne de slabiciune.

Nu te astepta la perfectiune - nici din partea lui, nici a ta. Perfectiunea creaza aproape intotdeauna stres inutil, deoarece este imposibil de atins. Nu exista sotul sau parintele perfect. Este dezamagitor sa te gandesti la o excursie sau un eveniment in oras care sa decurga fara probleme: exista intotdeauna riscul sa intervina piedici, sa mearga gresit - desi nu este obligatoriu.

Factorul cheie al unei casnicii fericite, identificat de americani

Schimbati peisajul. Planuiti sa petreceti ceva timp dincolo de rutina fiecarei zile, deoarece va va ajuta pe amandoi sa va relaxati si sa abordati problemele stresante intr-un mod mult mai productiv. Nu este nevoie sa mergeti intr-o vacanta scumpa; este de ajuns o noapte la pensiune undeva la tara sau intr-un alt oras, pentru a va reincarca bateriile si a capata o noua perspectiva.

Gaseste modalitati prin care sa ai grija de partenerul tau si de tine insati. Faceti-va masaje cu randul, faceti o baie fierbinte impreuna, iesiti la o cina speciala, cumparati-va bilete la un spectacol sau concert la care va doriti amandoi sa mergeti. Fii ingaduitoare si creativa cand selectezi metoda pentru care optezi, astfel incat sa fie una eficienta.

Revista YVE

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#secrete mariaj perfect, #sfaturi casnicie fericita, #sfaturi casnicie , #relatii