Motive pentru care merită să porţi un şorţ de bucătărie când găteşti

Advertorial
Joi, 05 August 2021, ora 17:53
7392 citiri
Motive pentru care merită să porţi un şorţ de bucătărie când găteşti
sort bucatarie FOTO: unsplash.com

Dacă eşti o persoană căreia îi place să gătească şi deseori te deconectezi încercând reţete noi, atunci câteva şorţuri de bucătărie sunt perfecte pentru tine şi, probabil, sunt printre cei mai buni prieteni ai tăi!

Șorțul de bucătărie este o piesă vestimentară de protecţie extrem de populară, iar purtarea lui are câteva beneficii majore care merită menţionate.

Tipuri de şorţuri de bucătărie

Cei cu experienţă ştiu că nimic nu este mai de folos în bucătărie decât un şorţ profesional, special conceput pentru industria alimentară sau HoReCa. Acesta se remarcă prin calitatea materialului, rezistenţă şi gradul sporit de protecţie pe care îl asigură.

Le poţi găsi în varianta cu sau fără pieptar, petrecute în spate, duble, cu sau fără buzunare şi în culori variate şi atrăgătoare. Cel mai bune sunt confecţionate din tercot, un material uşor de întreţinut, durabil şi rezistent care va duce experienţa gătitului la un nivel superior.

Hai să vedem de ce ar trebui să porţi un șorț de bucătărie când găteşti sau manevrezi alimentele.

Te ajută să păstrezi igiena alimentelor

Indiferent dacă găteşti pentru cei dragi sau lucrezi într-o bucătărie, menţinerea igienei alimentelor este o necesitate. O cale simplă pentru a te asigura că ingredientele sau preparatele nu sunt contaminate este să porţi un șorț de bucătărie când le manevrezi sau găteşti.

Astfel, nu numai că îţi protejezi hainele, dar te asiguri că germenii pe care îi porţi pe haine nu ajung în mâncare. De asemenea, dacă ai un animal de companie care lasă păr, purtarea acestui accesoriu de protecţie este o necesitate, indiferent dacă aranjezi alimentele în frigider sau pregăteşti un fel de mâncare.

Prin urmare, dacă eşti în căutarea unei soluţii pentru a creşte nivelul de igienă în bucătărie, dar şi al preparatelor, purtarea unui șorț de bucătărie este calea!

Îţi protejezi îmbrăcămintea

Cu siguranţă ştii cât de frustrant este să îţi pătezi hainele, mai ales că unele dintre aceste pete par să nu mai iasă niciodată la spălat! Sau, dacă eşti bucătar şi porţi haine speciale de protecţie care trebuie să arate întotdeauna impecabil, ştii ce înseamnă să le distrugi în urma micilor accidente!

Evită să îţi pătezi hainele sau echipamentul de bucătar profesional şi poartă un sorţ de bucătărie! Este atât de simplu! Poţi opta pentru unul cu pieptar, sau, dacă vrei ceva mai simplu, alege unul fără pieptar. În plus, poţi alege unul cu buzunare în care să ţii condimentul secret sau instrumentul preferat din bucătărie.

Creează un aspect profesional şi modern

Pe lângă funcţionalitate, şorţurile de bucătărie fac o declaraţie de profesionalism şi modă. Dacă eşti bucătar profesionist, șorțul pe care îl porţi poate fi personalizat astfel încât să îţi reprezinte stilul. Astfel, el va ajunge să completeze într-un mod pozitiv profilul tău de bucătar şi, totodată, creează acel aspect profesional pe care îl doreşti pentru a avea succes.

De asemenea, gătitul este o artă, iar tu eşti artistul şi meriţi să arăţi ca atare! Purtând un şorţ de bucătărie scoţi în evidenţă faptul că eşti pasionat de ceea ce faci, exact ca un artist!

Ajută la identificare şi la evidenţierea ierarhiilor din bucătărie

În orice bucătărie care se respectă există un sistem care ajută la identificarea şi evidenţierea poziţiei fiecărui angajat. Astfel, cei care se ocupă de curăţarea legumelor trebuie să poarte un șorț de bucătărie care să îi protejeze de pete, în vreme ce şefii bucătari care se ocupă cu gustarea preparatelor şi condimentarea acestora atunci când este necesar, nu trebuie să se ferească de pete şi pot purta un şorţ fără platcă.

Pentru că activitatea să fie fluentă, ierarhia este esenţială într-o bucătărie, iar purtarea şorţului adecvat este o modalitate eficientă pentru ca totul să funcţioneze eficient.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#sort bucatarie, #purtare sort bucatarie, #motive purtare sort bucatarie , #stiri life style