Motive ciudate pentru care te indragostesti sau ceilalti te plac

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 13:28
4061 citiri
Motive ciudate pentru care te indragostesti sau ceilalti te plac
Foto: Pexels/splitshire.com

O fi dragostea misterioasa, insa are prea putin de-a face cu destinul, daca e sa-i crezi pe cercetatori. Cei a caror Biblie e stiinta sustin ca totul depinde de hormoni, interese si alte astfel de realitati, care determina de cine ne indragostim si cui i se aprind calcaiele dupa noi.

Business Insider a trecut prin nenumarate studii legate de atractia sexuala, conturand cateva idei generale, undele dintre ele ciudate sau amuzante la prima vedere:

Cei care chiar se aseamana sunt impreuna

Zeci de ani de studii au demontat cliseul conform caruia "contrastele se atrag". E nevoie de personalitati asemanatoare, de oameni cu aceleasi dispozitii, care sa simta la fel in fata evenimentelor de zi cu zi pentru a forma un cuplu, explica Gian Gonzaga, autor al unui astfel de studiu. Explicatia e simpla: astfel de oameni se inteleg mai usor unii pe altii.

Trebuie sa arate ca parintele de sex opus

Potrivit psihologului David Perrett, de la Universitatea St. Andrews, multi dintre noi suntem atrasi de oamenii cu aceeasi culoare a ochilor sau a parului cu parintele nostru de sex opus.

Mai mult, fetele nascute din parinti considerati "varstnici" (peste 30 de ani) vor fi intotdeauna mai putin impresionate de barbatii tineri, preferandu-i pe cei cu cativa ani in plus.

In cazul barbatilor, preferintele pentru femei sunt dictate de varsta pe care o avea mama lor cand erau mici si nu de cea a tatalui. E valabil, insa, doar pentru relatiile de durata, a aratat studiul.

Pozitia trebuie sa fie cea potrivita!

Limbajul corporal spune mai multe decat ne-am astepta. Astfel, daca mainile lui sunt cufundate in buzunare, iar umerii adusi in fata, semnalul e "nu ma intereseaza". Daca, dimpotriva, sunt folosite mult mainile pentru a gesticula, iar pieptul e liber, "deschis", cu umerii pe spate, corpul trimite semnalul de disponibilitate.

"Simptome" ale femeilor cu un nivel mare de testosteron

V-ati privit in ochi indeajuns?

Un studiu coordonat de psihologul Joan Kellerman, de la Universitatea Massachusetts, a concluzionat ca daca doi oameni de sex opus, necunoscuti, se privesc in ochi timp timp de doua minute, sansele sa se placa si sa formeze un cuplu cresc. Cu cat sunt mai lungi perioadele de contact vizual direct, cu atat mai mult sansele unei relatii pasionale cresc.

Trebuie caldura, la propriu!

Psihologul John Bargh, de la Universitatea Yale, a realizat un experiment in urma caruia a reiesit ca tindem sa acordam mai multe sanse unei persoane daca tinem in mana o cana cu o bautura calda. Asa ca barbatii sunt sfatuiti sa-si invite partenerele mai degraba la un capuccino decat la un suc sau o inghetata.

Femeile gandesc ca barbatii daca urmeaza un tratament cu testosteron

Ai un caine?

Un experiment realizat la Universitatea Michigan a aratat ca femeilor li se par mai atractivi barbatii care au un animal de suflet. A avea un animal ar putea insemna, in mintea femeilor, ca barbatul poate si vrea sa aiba grija de cineva/ceva sau ca e deschis angajamentului pe care il reprezinta o relatie.

In plus, faptul ca are langa el un animal face din barbat o fiinta mai relaxata, mai usor abordabila si mai fericita.

La fel de atragator

Un studiu din 1996 a aratat ca persoanele extrem de atragatoare sunt si foarte pretentioase, tinzand sa-i judece pe cei de sexul opus foarte aspru, mai ales atunci cand isi cauta o pereche. Se vor multumi doar cu cineva la fel de frumos.

Restul, insa, isi vor alege inconstient oameni aflati la acelasi nivel pe scara actractivitatii si nu vor fi nici pe departe atat de critici.

Lasa geanta sport si ia chitara in mana

Cu o chitara in mana vei primi mai multe numere de telefon decat cu o geanta sport, a aratat un experiment realizat in Franta. De fiecare data, "cuceritorul" a fost acelasi: un barbat care a tinut in mana, pe rand, o chitara sau rucsacul, abordand in strada femei (300 la numar).

Rosu, indiferent de sex

Nenumarate studii au aratat preferinta barbatilor pentru femeile imbracate in rosu, dovedindu-se ca adesea femeile recurg inconstient la aceasta culoare cand sunt in perioada fertila.

Insa se pare ca si femeile sunt atrase de barbatii imbracati in rosu, chiar daca din alt motiv (culoarea pare sa sugereze statutul social - culoare puternica = pozitie puternica).

Nivelul de testosteron afecteaza atractia sexuala

Barba perfecta

In ultima vreme, din ce in ce mai multe studii s-au oprit la nivelul pilozitatii fetei in randul barbatilor si sexualitatii emanate. A reiesit ca o barba de cateva zile, nici prea mare, nici prea mica, e afrodiziacul perfect pentru femei, barbatul fiind perceput mai masculin si mai fertil.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#legi atractie sexuala, #studii atractie sexuala, #studii atractie barbati femei, #hormoni atractie barbati femei , #cuplu