Moment unic, surprins intr-unul dintre canalele din Venetia (Video)

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 09:1018586 citiri
Moment unic, surprins intr-unul dintre canalele din Venetia (Video)
Foto: Arhiva Pixabay

Daca sunt unii oameni care nu vor sa vada decat partea intunecata a lucrurilor - iar perioada pe care o traim nu e una vesela deloc - exista altii care tin ochii deschisi si curiosi mai ales pentru frumosul din jur.

E cazul biologului Andrea Mangoni, care a filmat un moment unic intr-unul dintre canalele Venetiei golite de oameni si barci. Concret, in apele limpezi ale canalelor, in care sedimentele nu mai sunt tulburate de barci, a zasit inotand cu gratie o meduza.

Nu doar ca o astfel de imagine este rara, dar e chiar unica, arata Bored Panda. In mod normal, chiar daca traiesc in aceste ape, meduzele nu pot fi zarite, dat fiind faptul ca acestea sunt mereu tulburi.

Inca un exemplu, din cele foarte numeroase in ultima vreme, ca natura isi ia drepturile inapoi, iar cel putin unele animale prospera in noile conditii, in care omul e limitat la patru pereti.

Imaginile filmate de biolog infatiseaza o meduza din specia rhizostoma pulmo. Scena filmarii se afla aproape de podul Baretteri, scrie Mangoni pe Instagram.

De mai bine de o luna, apele din Venetia si nu numai sunt transparente precum cristalul. Ai spune ca s-au incarcat de viata. Realitatea e ca aceasta mereu a existat, doar ca era greu, poate chiar imposibil de vazut. Totusi, dupa cum spune primarul orasului, asta nu inseamna ca sunt si curate. Doar ca sedimentele nu se mai ridica din cauza traficului de pe canale.

A.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News