Mizeaza pe decor pentru a fi gazda perfecta de Sarbatori

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 12:091588 citiri
Mizeaza pe decor pentru a fi gazda perfecta de Sarbatori

Spiritul Sarbatorilor a cuprins fara indoiala pe toata lumea, insa femeile vor fi mereu cele care se vor preocupa cel mai mult pentru ca totul sa fie perfect, mai ales cand aveti si invitati.

Pentru a fi gazda perfecta trebuie ca, pe langa o alimentatie delicioasa si o atmosfera de Sarbatoare, sa aveti si un decor perfect.

Ca sa fiti siguri ca totul iese ca la carte, Au Feminin va da cateva sfaturi despre cum sa fiti gadza perfecta, mizand pe decor.

1. Impartiti sarcinile

Nu le rapiti copiilor bucuria de a impodobi bradul. Nu doar ca le va face o reala placere, dar va vor scuti si pe voi de cateva din treburile din aceasta perioada. Puteti merge din cand in cand sa ii supravegheati sau sa ii indrumati sa cante colinde.

2. Sarbatoarile trebuie sa fie pentru toata lumea

Daca faci Craciunul sau Revelionul acasa impreuna cu prietenii de familie, atunci trebuie sa creezi atat un spatiu pentru adulti, cat si unul pentru copiii tai si ai musafirilor.

Adultii vor sta stransi in jurul mesei special amenajate, iar copiii pot sta intr-o incapere in imediata apropiere. Le poti amenaja si lor o masa festiva pe masuta de cafea. Mai mult, in camera lor trebuie sa fie neaparat multe perne si nelipsitele jucarii. Daca le cumperi si coifuri si confetti vor fi cu siguranta cei mai fericiti.

3. Nu neglija nimic

Cand vine vorba de Sarbatori, cel mai mic detaliu conteaza. Iar cand e vorba de decoartiuni de Craciun, nimic nu este mai frumos decat sa imprastii spiritul sau in fiecare incapere din casa. Si ca totul sa fie perfect, trebuie sa incepi chiar de la usa.

Pune o coronita de brad pe usa de la intrare si cumpar doua sau trei accesorii cu Mos Craciun, pe care sa le pui strategic pe hol. Pe balcon poti sa pui felinare si zapada artificial. Vei crea un cadru de basm chiar in casa ta.

4. Fii original atunci cand aranjezi masa

Desi pare mai siplu, niciodata nu trebuie sa pui o fata de masa din hartie. Oricat de colorata ar fi ea, o fata de masa dintr-un material textil va fi mult mai apreciat de invitatii tai si, de ce nu, de Mos Craciun.

De asemena, este important sa alegi doar doua culori predominatate pe masa, tocmai pentru a nu obosi vizual invitatii tai.

5. O primire de VIP

Fiecare invitat se va simti ca un adevarat VIP daca il vei intampina personal si il vei conduce la masa, indicandu-i un anumit loc unde sa stea. Este ca si cu i-ai rezervat un loc pentru ca este o personalitate.

6. Ambianta perfcta

Pe langa zona mesei trebuie sa amenajezi un loc unde invitatii tai sa se poata retrage. O canapea sau niste fotolii putin mai retrase vor fi perfecte pentru cei ce doresc sa mai stea la o sueta undeva in afara zonei culinare.

7. Ai grija la iluminat

Lumarile fac intotdeaua parte din atmosfera magica de Sarbatori. Atentie insa, ele trebuie utilizate cu precautie, mai ales in cazul in care exista copii. De aceea, este bine sa imbini iluminatul natural cu cel artificial.