Mirela Vescan, despre greselile de machiaj ale romancelor - Interviu

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 06:58
32270 citiri
Mirela Vescan, despre greselile de machiaj ale romancelor - Interviu
Foto: incomemagazine.ro

Mirela Vescan, probabil cel mai cunoscut make-up artist din tara noastra, considera ca romancele sunt femei foarte frumoase, dar ca nu sunt constiente de acest lucru.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, Mirela Vescan vorbeste despre cum trebuie realizat un machiaj perfect, cum sa ne alegem cosmeticele, dar si despre vedetele care stiu sa se fardeze.

Am mai discutat cu make-up artistul despre greselile facute de romance in ceea ce priveste arta de a te machia.

Se poate machia corect o femeie care nu are studii in acest sens? Unde gresesc romancele cel mai adesea?

Majoritatea femeilor se fardeaza, chiar daca nu au facut o scoala de machiaj. Fiecare in parte are o reteta personala de frumusete, selectata in timp. Romancele nu au incredere in ele, nu-si dau seama cat sunt de frumoase si de cochete in comparatie cu femeile din alte tari... Asta este o mare greseala.

Si ar mai fi o greseala, confunda machiajul de zi cu cel de seara si putem vedea dimineata sau ziua in amiaza mare culori foarte puternice pe pleoape, obraji si buze.

Stiu romancele sa se fardeze, per total?

Se fardeaza bine sau nu, important este ca stiu ce sa ceara unui make-up artist si, anume, retete de machiaj deja verificate. S-ar putea vinde francize in acest sens, am observat asta in timp. Isi selecteaza un ideal, un "icon", un "trend setter", pe care-l copiaza la detaliu. Mie nu mi se cere un machiaj "smokey eyes", mie mi se cere un look asa cum au Kim Kardashian, J.Lo, Katy Perry sau Marilyn.

Cat timp ar trebui sa dureze, in medie, realizarea unui machiaj de zi reusit?

Intre 5 si 10 minute. Machiajul de zi nu este solicitant, este nevoie de o baza corecta (fond de ten, corector si pudra fina) si cateva mici accente: mascara, un creion pe sprancene, un fard natural pe pleoape, gloss vitaminizant.

In ultimii ani au aparut foarte multi make-up artisti, insa dumneavoastra ati ramas printre favoriti. Cum reusiti?

Eu cand mi-am dat seama ca vreau sa fac machiaj nu mi-am propus sa fiu "in top", nu cunosteam piata, nu cunosteam pe nimeni, nu erau alti make-up artisti, eu doar am simtit ca asta-mi place si asta vreau sa fac. Asa sunt si acum.

In lumea mondena, fiecare make-up artist are ceva aparte. Care este punctul dvs forte, marca dvs?

Tin cont de regulile tehnice, le aplic pentru ca asa trebuie, dar standardele clasice de machiaj le ocolesc. Uite, dau un exemplu: "daca machiajul ochilor este accentuat, atunci buzele trebuie sa fie fardate natural".

Nu tin la reguli, combin orice cu orice

Nu ma intereseaza o regula de genul asta, combin orice cu orice, asociez orice culori, nu ma repet, fac apel la imaginatie si ma intereseaza cel mai mult fata umana. Ma intereseaza sa arate bine toata fizionomia, nu sa fie machiajul "vedeta". Imi place sa se spuna "ce bine arati" nu "ce machiaj grozav ai"..:)))

Cand ati machiat prima data pe cineva si cum a fost?

Am avut emotii si asa este de fiecare data, vreau sa iasa bine si asta da putin trac, dar... este bine asa.

Vi s-a intamplat vreodata sa refuzati sa machiati pe cineva, deoarece ati considerat ca nu i se potriveste ceea ce dorea?

Niciodata, daca persoana vrea ceva anume si nu merge, incerc sa-i explic asta si fac ceva apropiat de idealul asteptat. Intotdeauna a functionat si persoanele pe care le-am fardat au fost fericite.

Care a fost cea mai dificila clienta?

Pentru mine o persoana dificila are un ochi mereu inlacrimat sau o sensibilitate crescuta a pielii. Sunt situatii pe care in timp trebuie sa inveti sa le gestionezi.

In privinta vedetelor, exista vreuna pe care o evitati din cauza ca este foarte dificila?

Niciuna :)).

V-a socat vreodata vreo vedeta prin machiajul sau?

Da, dar nu este etic sa dau nume, pot sa spun insa ca am facut tot ce se poate ca sa indrept anumite greseli pe care unele vedete le fac in machiaj poate din obisnunta, poate din lipsa unei consilieri avizate. Intotdeauna sfaturile au fost bine primite si urmate.

Pe cine va place sa machiati si de ce?

Sunt multe persoane pe care imi place sa le fardez. De exemplu, acum sunt la o sedinta foto cu Daniela Nane, pe care-mi place enorm sa o fardez. Si mai sunt asa Gianina Corondan, Alessandra Stoicescu, Crina Abrudan, Ozana Barabancea, Nadia Comaneci, Andreea Berecleanu, Ana Ularu... sunt foarte multe.

Exista vreo vedeta care este intotdeauna machiata ireprosabil?

Andreea Berecleanu.

Ce vedete de la Hollywood ati dori sa fardati?

Pai... multe, in mod special mi-a placut si-mi place Anne Hathaway, mi se pare ca este un star adevarat, charismatic si are multa putere de transformare.

Dupa atatia ani in aceasta cariera, care este cel mai important sfat pe care il puteti oferi romancelor?

Sa se priveasca in oglinda cu atentie pentru a vedea cat sunt de frumoase, complexele vin din bun simt, vad asta in fiecare zi, trebuie vazuta partea plina a paharului.

Am observat de nenumarate ori femei cu mult fond de ten pe fata. In plus, acesta era intr-o nuanta total nepotrivia. Cum sa ne alegem corect fondul de ten? Ne puteti da cateva sfaturi practice?

Fondul de ten este cel mai important produs folosit in machiaj, alegerea lui este insa foarte dificila. Pentru a sti ce fond de ten este benefic trebuie sa se recunoasca tipul de ten pe care urmeaza sa fie aplicat si asta pentru ca acum fondurile de ten sunt de fapt creme pigmentate cu proprietati de intretinere a parametrilor pielii.

Daca un fond de ten se inchide la culoare, inseamna ca mantaua acida a pielii este prea ridicata. Ori trebuie schimbat fondul de ten, ori trebuie cumparat unul din aceeasi gama, dar cu un ton mai deschis. Pentru alegerea culorii, produsul se incearca pe zona gatului, pentru ca in final dorim o unitate a culorii, fara "harti".

Si trebuie sa se citeasca bine de tot pe ambalaj pentru a nu face alegeri gresite, gen sa se aleaga un produs matifiant pentru un ten uscat, fara sebum.

Din experienta dvs, sunt romancele atente la termenele de expirare ale cosmeticelor?

Da, sunt foarte atente, am observat asta cu placere. Dar pot sa spun ca produsele cosmetice sunt dozate astfel incat nu au cum sa expire inainte de consumarea propriu zisa.

Care este cel mai mare risc la care se supun acestea cand nu tin cont de acest aspect?

Un produs expirat este usor de recunoscut: are un miros neplacut, nu mai are textura potrivita, e greu de folosit. Daca e aplicat totusi pe piele, pot sa apara iritatii.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Mirela Vescan make up artist, #Mirela Vescan machiaj vedete, #Mirela Vescan sfaturi machiaj, #Mirela Vescan machiaj romance , #machiaj