Metode eficiente pentru a scapa de timiditate

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 14:02
8435 citiri
Metode eficiente pentru a scapa de timiditate
Foto: Arhiva

Exista multe persoane care se simt inhibate in anumite situatii, carora intalnirile cu ceilalti le provoaca un gol in stomac sau care sunt coplesite de o stare de anxietate. Timiditatea le impiedica sa scoata un cuvant in circumstantele sociale.

Vom prezenta in cele ce urmeaza cateva metode pentru a invinge aceste stari, prin a caror repetare vei reusi sa iti diminuezi timiditatea si sa fii mai relaxat in situatiile sociale, consolidand relatiile cu cei din jur.

Invata sa te placi asa cum esti si descopera-ti punctele forte!

Fiecare dintre noi este unic si are, pe langa defecte, o multime de calitati care il fac o persoana minunata. Descopera punctele tale forte si devino constient de acestea. Astfel vei reusi sa iti imbunatatesti impresia despre propria persoana si poate chiar sa nu mai dai atata importanta parerilor celorlati despre tine. De asemenea, evita sa te compari cu alte persoane, ori sa cazi in extrema perfectionismului.

Relaxeaza-te!

De multe ori iti cresti starea de anxietate singur, gandindu-te intens la acel moment care iti face inima cat un purice, lucru care atribuie respectivului moment o eticheta negativa. Noi insine ajungem sa ne "programam" aceste stari de neliniste. Adopta cateva tehnici care te ajuta sa te relaxezi, de exemplu cateva exercitii de respiratie, o sesiune de activitate fizica sau o baie aromata. Imagineaza-te apoi la intalnirea respectiva si inchipuie-ti ca esti extrem de sigur pe tine si ca te descurci nemaipomenit.

Gandeste-te ca te intalnesti de fapt cu cel mai bun prieten!

Atunci cand stai de vorba cu persoanele apropiate, pe care le cunosti bine, probabil ca nu ai nicio retinere, iar acea stare de inconfort si inhibitie nici nu exista. Imediat cum te aflii in compania unui strain, situatia se schimba, pulsul creste. Imagineaza-ti ca necunoscutul din fata ta este de fapt cel mai bun prieten al tau. Acest truc ar putea sa te ajute sa creezi o atmosfera mult mai relaxata, lipsita de tensiune si sa construiesti o conversatie eficienta si naturala.

Fii fascinat de cei din jurul tau!

Adesea oamenilor le place sa vorbeasca despre ei insisi, iar acest lucru poate fi "arma ta secreta" in infrangerea timiditatii sociale. Ii poti intreba tot felul de lucruri despre ei, retinand raspunsurile pe care ti le ofera pentru a putea fi pe viitor o punte importanta pentru deschiderea comunicarii, puncteaza Self-Confidence.

Incearca un fel de terapie prin expunere!

Metoda este adesea folosita in cazul persoanelor care se confrunta cu diverse fobii. Acestia sunt expusi treptat acelor lucruri care le dau fiori, in scopul de a-si infrange fricile. De aceea, nu mai fugi de situatiile sociale, gasind tot felul de scuze. Cu cat exersezi mai mult, cu atat vei deveni mai relaxat in aceste situatii. Iar daca dai gres, tine minte ca primul esec nu este nicidecum un capat de drum!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Terapie timiditate anxietate, #metode eficiente timiditate, #cum scapi de timiditate , #intalniri