Metode eficiente pentru a scapa de stresul zilnic

Advertorial
Luni, 08 Martie 2021, ora 16:56
5343 citiri
Metode eficiente pentru a scapa de stresul zilnic
Sursa foto: pexels.com

In ziua de astazi, stresul a devenit o problema cu care se confrunta majoritatea oamenilor. Iar odata ce s-a instalat, sanatatea, mai ales cea mintala, are de suferit. Poate ca si tu te-ai confruntat cu diverse probleme, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, din cauza carora linistea ti-a fost tulburata si ai devenit agitat. Asadar, iata cateva metode eficiente care te vor ajuta sa scapi de stres si sa te bucuri din nou de viata.

Odihneste-te suficient

Specialistii recomanda cel putin 7 ore de somn pe noapte. Odihna joaca un rol foarte important pentru buna functionare a organismului. Atunci cand te odihnesti in mod corespunzator, riscul de a suferi de depresie, anxietate, implicit de stres, scade. Pe langa aceste aspecte, atunci cand dormi suficient si ai parte de un somn de calitate, iti stimulezi imunitatea, ai o greutate corporala constanta, iar memoria se imbunatateste. Plus ca, atunci cand esti obosit, nu mai dai randamentul optim, mai ales la serviciu, de aceea asigura-te ca dormi suficient, pentru ca organismul tau sa se refaca.

Minte sanatoasa in corp sanatos

Daca iti doresti sa te relaxezi, trebuie sa iti pui sangele in miscare si sa devii activ. Exercitiile fizice te ajuta sa combati stresul si sa uiti de toate problemele pe care le-ai intampinat pe parcursul unei zile. De asemenea, atunci cand faci efort fizic, in organismul tau se elibereaza endorfinele, care iti asigura buna dispozitie, iar astfel se instaleaza starea de calm si linistea. Iar ca sa iti monitorizezi rezultatele atunci cand faci sport, foloseste unul dintre modelele de ceasuri smart, cu ajutorul carora sa afli distanta parcursa, numarul pasilor facuti si cate calorii ai consumat. In plus, cu un astfel de dispozitiv iti poti masura ritmul cardiac si poti monitoriza calitatea somnului.

Hidrateaza-te constant

Hidratarea iti poate influenta in mod negativ starea de spirit, de aceea trebuie sa consumi regulat apa. Atunci cand esti deshidratat, se poate instala o stare de agitatie, de iritabilitate sau de oboseala. In plus, daca nu consumi suficienta apa, si productivitatea ta ar putea avea de suferit, mai ales la munca, unde ai nevoie sa fii mereu concentrat, pentru a duce la bun sfarsit un anumit proiect. Asa ca, daca vrei ca organismul tau sa functioneze in mod corespunzator, iar tu sa dai randament optim in orice activitate pe care o intreprinzi, hidrateaza-te.

Ia-ti timp pentru tine

De exemplu, dupa o zi grea de munca, nu iti aduce problemele de la munca acasa. Obiectivul tau e sa te relaxezi, nu sa iti perpetuezi starea proasta. Fa ceva ce iti place, care iti produce o stare de liniste si te scoate din starea de agitatie. Mediteaza, citeste, uita-te la un film sau un serial, joaca-te pe calculator sau iesi la o plimbare. Trebuie sa ai o activitate preferata, iar daca nu ai una, experimenteaza cat mai mult, pentru a iti ocupa timpul si, astfel, sa dai uitarii gandurilor negative.

Daca lasi stresul sa te controleze, calitatea vietii tale se va deteriora si iti vei pierde entuziasmul, atat pe plan personal, cat si profesional, iar productivitatea ta va scadea. De aceea e bine sa iei masuri din timp, pentru a combate acest impediment. Incearca sa schimbi ceva la stilul tau de viata. Incearca sa faci mai multe exercitii fizice, sa iti pui sangele in miscare, dormi suficient, pentru a iti reface organismul, hidrateaza-te constant, ca sa te poti concentra in mod corespunzator si sa dai cel mai bun randament. Nu lasa problemele si neajunsurile sa te controleze, sa iti dicteze cum iti traiesti viata. Fii optimist si incearca sa gandesti pozitiv, indiferent de obstacolul cu care te confrunti.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#stres, #stresul la barbati, #relaxare natura, #relaxare , #barbati