Meal prep: cum sa gatesti mancare sanatoasa pe toata saptamana

Advertorial
Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 18:30
5175 citiri
Meal prep: cum sa gatesti mancare sanatoasa pe toata saptamana
burger FOTO: unsplash.com

Indiferent ca lucrezi de la birou sau continui activitatea in sistem remote, timpul este un dusman feroce. In ambele cazuri, riscul de a manca pe fuga, de a sari peste mese sau de a consuma alimente daunatoare sanatatii tale este major. Pentru a nu mai invoca scuza lipsei de timp cand vine vorba de hrana, iti prezentam o reteta de burgeri preparati la cuptoare cu aburi, pe care le gatesti odata, le lasi la frigider sau congelator si le poti consuma intreaga saptamana.

Burger cu ciuperci, guacamole si cartofi dulci

Un burger delicios poate fi preparat fara a umple cartierul de fum de gratar. Combinatia guacamole - ciuperci - cartofi dulci este la fel de carnoasa, dar mult mai sanatoasa. Si vegana. In plus, poti pregati duminica seara atatea bucati cat vei avea nevoie pentru fiecare zi a saptamanii ce urmeaza. Dureaza 15 minute prepararea unui burger si 20 de minute procesul de gatire in cuptor cu aburi.

Ingrediente

Pentru fiecare fel ai nevoie de: un cartof dulce mare curatat si taiat cuburi; 1/4 kg de ciuperci; o cana si jumatate de orez; o cana de ovaz; o jumatate de cana de fasole neagra; patrunjel proaspat; cate un sfert de lingurita de sare, piper, pudra de usturoi, ceapa macinata si chimen; o lingura de ulei de masline; o cana de Guacamole (reteta clasica mai jos); o jumatate de cana de rucola. Pentru Guacamole: 2 avocado, doua lingurite de suc de lamaie, o lingurita de suc de limeta, un sfert de lingurita de sare de ustoroi.

Mod de preparare

Cartofii dulci se curata si se taie bucati. Cipercile se clatesc, se aseaza impreuna cu cartofii in tava de copt si se stropesc generos cu ulei de masline. Presara sare si piper si seteaza cuptorul la 250 de grade timp de 20 de minute. Celelalte ingrediente, fara ovaz si avocado, se prepara in robotul de bucatarie sau la blender. Intre timp, pregateste si pasta Guacamole, care ramane deoparte pana la final. Dupa ce le-ai copt suficient, scoate ciupercile si cartofii dulci si amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta uniforma. Toarna amestecul intr-un castron si adauga ovazul. Framanta rezultatul cu ajutorul mainilor si alcatuieste patru turtite in forma clasica de burger. Pe acestea le asezi in cuptor pentru inca 20-25 de minute la temperatura de 250 de grade. Se serveste cu guacamole, ceapa rosie sau ketchup, dupa gust, rucola si cartofi prajiti.

Pentru fiecare mic dejun, pranz sau cina scoti din congelator un burger, il pui la incalzit cateva minute si te bucuri de o masa consistenta, sanatoasa si delicioasa! Conceptul gateste odata si consuma toata saptamana este valabil pentru orice dieta sau stil de viata. Fie ca gatesti pentru consumatori de carne, vegetarian sau vegan, acest burger este un preparat care merita incercat. Are savoarea, consistenta si gustul unei retete clasice, insa este mult mai sanatos. In plus, nu necesita deranjul unui gratar, care ridica multe probleme in special in mediul urban foarte aglomerat, cu putin spatiu dinsponibil si vecini deranjati de fum. Marele avantaj este ca poti pregati mai multi burgeri pe care sa-i congelezi timp de cateva zile. Astfel, in cateva minute vei avea o mancare delicioasa care sa-ti ofere energia necesara unei zile de efort fizic si intelectual.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#burger, #reteta burger , #stiri life style