Manechinele nu au varsta (I)

Marti, 22 Martie 2011, ora 09:03
4791 citiri
Manechinele nu au varsta (I)

Daca ne luam dupa definitia consacrata in lumea atat de capricioasa a modei, un manechin este echivalentul superlativelor in tot ce tine de estetica. Preferatele designerilor si ale fotografilor sunt, in general, cele a caror frumusete presupune masuri standard, o anumita greutate, dar si fotogenie, expresivitate, atitudine.

A fi manechin este o profesie imbratisata, mai ales in Romania, de catre tineri. Nu la fel stau lucrurile in Vest, caci seniorii au stiut sa se impuna, incat cererile de pe piata lor se inmultesc. S-a ajuns la ideea ca modellingul, cu tot ce implica el, nu este rezervat numai unei categorii de varsta, iar tema a inceput sa fie tratata din alt unghi de vedere.

Frumusetea nu are varsta

Concluzia? "Frumusetea nu are varsta", asa cum reiese din revista Notre Temps.

Multi designeri si-au indreptat atentia spre modele ce au depasit 50 de ani, declarandu-se impotriva stereotipiei: Yohji Yamamoto, Vivienne Westwood, Calvin Klein, Karl Lagerfeld, Yves Saint-Laurent.

Prima agentie pentru seniori a fost infiintata in 1994, la Munchen, de catre fostul manechin Christa Hohsi, denumita "Senior Model". Aparitiile tot mai dese ale persoanelor varstnice in mass media le-a facut pe acestea sa aiba o imagine mai buna despre sine, sa se simta acceptate, increzatoare. Se consolideaza parerea ca varsta nu mai este un tabu, asa cum descoperim pe site-ul Senioractu.

Folosind persoane ce ating chiar 90 de ani, Christa Hoshi a revolutionat universul publicitar, introducand in campaniile de promovoare a diverselor produse un numar impresionant de varstnici, aflati in baza de date a agentiei.

In Germania, o treime din populatie are peste 50 de ani, mai precizeaza sursa citata. Daca tot vorbim de Germania, sa n-o uitam nici pe Vera Grafin von Lehndorff-Steinart (Veruscha), in varsta de 71 de ani, model pentru Yves Saint-Laurent, care a imbracat si promovat primul safari.

In 2006, aflat in Japonia, Yves Carcelle, presedintele grupului LVMH, cu branduri de prestigiu, precum Louis Vuitton, declara la o prezentare ca "este foarte important sa seducem tanara generatie, sa folosim seniori glamour, pentru produse de lux". Se poate vorbi aici de modelul de rang superior, care trebuie sa fie credibil, atragator.

Ines de la Fressange, in varsta de 53 de ani, starul fermecator, este prezent anul acesta in noua colectie primavara-vara a lui Yves Saint-Laurent.

In acelasi spirit, Karl Lagerfeld declara: "Moda nu este a minorilor", iar in Elvetia pentru prima data s-a organizat in 2007 "Miss Femeia Pensionara".

La venerabila varsta de 96 de ani, Irene Sinclair din Regatul Unit a devenit model pentru marca Dove.

"Ne dorim sa schimbam atitudini si sa oferim o definitie mai realista a frumusetii", opina purtatorul de cuvant al marcii intr-un comunicat. Iar Irene a tinut sa sublinieze ca s-a implicat in campanie, pentru a deveni ambasador al persoanelor in varsta si a arata ca nu sunt desuete. "Imi port varsta cu gratie", a mai explicat ea.

Si in Belgia revista lunara "Plus Magazine" organizeaza evenimente mondene, cu defilari pe podium ale varstnicilor ce pot demonstra ca sunt dinamici, frumosi, cu chef de a trai (foto).

Nu rata, miercuri, cea de-a doua parte a materialului "Manechinele nu au varsta", doar pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#manechine varsta inaintata, #tipuri manechine , #moda