Mai multe vedete, printre care top-modelul Naomi Campbell si starleta Kim Kardashian West, au anuntat ca isi "ingheata" conturile de Facebook si Instagram in semn de protest

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 09:23
4201 citiri
Mai multe vedete, printre care top-modelul Naomi Campbell si starleta Kim Kardashian West, au anuntat ca isi "ingheata" conturile de Facebook si Instagram in semn de protest
FOTO Facebook/Naomi Campbell

Top-modelul Naomi Campbell, starleta Kim Kardashian West si actorul Mark Ruffalo se numara intre vedetele care au anuntat ca isi "ingheata" conturile de Facebook si Instagram pentru o zi, miercuri, in semn de protest fata de raspandirea discursului instigator la ura pe aceste platforme.

Protestul este parte din campania "Stop Hate for Profit", coalitie de grupuri care lupta pentru drepturile civile, intre care NAACP, Color of Change si Anti-Defamation League, care, in iulie, a condus boicotarea Facebook dupa moartea lui George Floyd in custodia politiei din Minneapolis. Peste 1.200 de companii s-au alaturat acelei actiuni, inclusiv branduri ca Unilever, Verizon, Adidas si Ford.

Luni, coalitia a anuntat ca lanseaza o actiune coordonata, de o saptamana, pe Instagram, tragand la raspundere Facebook pentru rolul in incitarea la violenta, raspandirea rasismului si urii si pentru contributia la dezinformarea electorala.

Kardashian West, al carei cont de Instagram este urmarit de 188 de milioane de utilizatori si care este deseori platita pentru a promova produse, a publicat pe 15 septembrie un mesaj pe Twitter in care anunta participarea la protest. In trecut, ea a declarat ca i-au fost oferiti pana la 1 milion de dolari pentru o singura postare.

"Imi place ca ma pot conecta direct cu voi prin Instagram si Facebook, dar nu pot sta deoparte tacuta in timp ce aceste platforme continua sa permita raspandirea de ura, propaganda si dezinformare - create de grupuri care seamana diviziune si impart America - ca sa ia masuri doar dupa ce oamenii sunt ucisi", a scris ea.

Luni, actorul Mark Ruffalo a anuntat: "Cei de la Facebook sustin ca incearca sa combata ura, dar continua sa priveasca in alta parte cand grupuri rasiste, violente si postari seamana diviziune si despart America, ca sa ia masuri doar dupa ce oamenii sunt ucisi. Miercuri, imi << inghet >> contul de Instagram pentru a-i spune Facebok #StopHateForProfit. Alaturati-va mie".

Naomi Campbell a scris pe Instagram: "Sunt de acord sa imi inghet contul maine (miercuri, n.r.), in semn de protest fata de faptul ca Zuckerberg permite incitarea la violenta rasiala, raspandirea de teorii letale ale conspiratiei si subminarea democratiei noastre".

Facebook nu a comentat actiunea.

Actorul Sacha Baron Cohen, critic al companiilor social media, si-a aratat sprijinul pentru acest protest. "Facebook, inceteaza sa raspandesti ura, minciuni si conspiratii care inflameaza societatile noastre!", a scris el pe Twitter.

Facebook a fost subiectul mai multor actiuni de boicot de-a lungul anilor, insa putine au avut vreun efect asupra companiei.

Campania Stop Hate for Profit, lansata in prima parte a acestui an, a convins multe nume mari sa nu mai cheltuiasca bani pe platforme, dar chiar si asta a afectat in mica masura afacerea companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
#naomi campbell, #kim kardasian, #vedete, #Facebook, #Instagram, #protest , #stiri life style