Mahmureala, mai grea daca bei cand ai migrene

Marti, 03 August 2021, ora 01:382086 citiri
Mahmureala, mai grea daca bei cand ai migrene

De parca mahmureala nu ar fi si asa o pedeapsa indeajuns de mare pentru pacatul de a fi chefuit mai mult decat ar fi trebuit, cercetatorii au stabilit ca persoanele care conduma alcool cand au migrene au parte de o mahmureala prelungita si mult mai intensa decat ceilalti.

Concluzia a fost trasa in urma unor teste de laborator efectuate pe soareci. Unui grup de cobai i-a fost injectata o substanta care avea ca efect secundar migrenele, in timp ce cei din al doilea grup au fost scutiti. Tuturor soarecilor li s-a dat apoi alcool, echivalentul unui sot sau doua, relateaza Reuters.

Daca, initial, durerea de cap aproape ca a disparut in cazul cobailor care sufereau deja de migrene, in 4 - 6 ore aceasta s-a intensificat brusc, devenind mult mai intensa decat a soarecilor din cealalta grupa, dupa cum au explicat oamenii de stiinta din cadrul Jefferson Headache Center, care au realizat studiul.

Studiul sugereaza astfel ca nu deshidratarea sau impuritatile din alcool sunt responsabile pentru durerile de cap ce insotesc mahmureala, din moment ce soarecii au fost bine hidratati, iar alcoolul care li s-a dat era lipsit de impuritati.