Lux in aer - Vezi companiile aeriene care stiu sa te rasfete (Galerie foto)

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 09:04
5936 citiri
Lux in aer - Vezi companiile aeriene care stiu sa te rasfete (Galerie foto)
Foto: bing

Atunci cand faci o calatorie cu avionul, mai ales daca aceasta este lunga, locul pe care stai si clasa din care face parte te pot ajuta sa te simti mult mai bine pe parcursul drumului.

De aceea site-uri ca SeatGuru si Seatexpert, care evalueaza masura in care este preferat un loc la aproape orice tip de avion comercial, sunt atat de populare, si multe companii de transport aerian au preturi mai mari pentru locurile care ofera mai mult confort.

Bing a intocmit o lista cu cele mai luxoase si, implicit, confortabile locuri de la mai multe linii aeriene.

1. Apartamentele de la Singapore Airlines

Aceasta companie de transport aerian sustine ca, prin apartamentele de la aparatele de zbor A380, ofera doritorilor un confort care depaseste prima clasa. Fiecare astfel de avion include cate 12 apartamente care sunt precum cabinele de pe un pachebot.

Acestea au usi glisante, fotolii, un monitor LCD montat intr-un perete si un sertaras cu mai multe obiecte de scris. In plus, fiecare apartament are propriul pat, cu perne si lenjerie foarte fina si, in premiera pentru avioanele comerciale, acestea se pot si dubla, pentru cupluri.

2. Apartamentele private de la Emirates si Etihad

Locurile la prima clasa de pe avioanele A380 si de pe unele Boeing-uri 777 ale companiei Emirates sunt apartamente private cu usi glisante, mini-baruri si scaune care se transforma in paturi. Cei care au zboruri lungi la prima clasa a unui Airbus 380 se pot bucura in plus si de o mini-baie cu cabina de dus.

Totodata, si compania Etihad Eirways ofera clientilor apartamente, la modelele Airbus 340-600 si Airbus 330. Confortul este acelasi - pat, usi glisante, mini-bar, un monitor LCD, si, in plus, putin mai mult lux - pielea de pe scaune si mobila este realizata de aceeasi firma care se ocupa de interioarele masinilor Ferrari.

Un bilet dus-intors la prima clasa a companiei Emirates, intre New York si Dubai spre exemplu, costa insa in februarie circa 13.000 de dolari. Pretul unuia la prima clasa a companiei Etihad - Diamond First Class - , de la New York la Abu Dhabi, incepe de la aproximativ 14.600 de dolari.

3. Prima clasa de la Lufthansa

Compania Lufthansa si-a reinventat cate 16 locuri de pe modelele B747-400, transformandu-le in cabine de prima clasa, care au paturi si un fotoliu separat care se si intinde, ajungand astfel la o lungime de circa 1,8 metri. In plus, aceste cabine ofera paturi (de invelit) care regleaza temperatura corpului, precum si o trusa cu produse cosmetice.

Pretul unui bilet dus-intors pentru aceste cabine, pe ruta Frankfurt-Hong Kong, incepe de la 14.000 de dolari in februarie.

4. Locurile de la clasa business ale companiei Cathay Pacific

Noile locuri de la clasa business ale avioanelor companiei Cathay Pacific au monitoare cu diagonala de 40 de centimetri, iar scaunele pot fi mutate inainte si inapoi circa 27 de centimetri, pentru a permite calatorilor fie sa vorbeasca mai usor cu alti pasageri, fie sa se bucure de un spatiu personal. Daca pasagerii vor sa doarma, atunci scaunele se pot transforma in paturi cu lungimea de 2 metri, printr-o extensie unica.

Un bilet la clasa business a companiei Cathay Pacific, intre Los Angeles si Hong Kong, costa de la 6.000 de dolari.

5. Spaceseat-urile de la Air New Zealand

Si aceasta companie a crescut in ultimul timp gradul de confort al unor locuri de pe modelele Boeing 777-300, numindu-le "locuri in spatiu" (spaceseat). Acestea sunt disponibile pe doua categorii: "spatiu exterior" - adica locuri la fereastra, si "spatiu interior" - care faciliteaza comunicarea pasagerilor sau care le ofera posibilitatea chiar de a manca impreuna.

Un bilet dus-intors la "spaceseat" pe ruta Los Angeles-Auckland costa minim 3.200 de dolari.

6. Clasa confort de la Turkish Airlines

Aceasta clasa a fost conceputa pentru a combina confortul de la clasa business cu accesibilitatea de la clasa economic si poate fi gasita la modelele de avioane Boeing 777-300 ale companiei Turkish Airlines. Scaunele au o latime de o jumatate de metru, iar cei care calatoresc la clasa confort primesc si un meniu special, precum si alte facilitati specifice de obicei clasei business.

Pretul unui bilet dus-intors de la New York la Istanbul incepe de la 1.700 de dolari.

7. Locurile de la clasa economic ale companiei All Nippon Airways (ANA)

Noile aparate Boeing 787 Dreamliner si 777-300ER ale companiei ANA au scaune la clasa economica care ofera porturi USB, un spatiu pentru relaxarea picioarelor, precum si alte mici facilitati, importante insa pentru confortul pasagerilor.

8. Locurile de tip Skycouch de la Air New Zealand

La modelele de avioane Boeing 777-300ER, compania Air New Zealand ofera locuri de tip Skycouch. Este vorba de cate trei scaune standrad care pot fi transformate insa intr-un fel de canapea, prin ascunderea suporturilor pentru brate si prin extinderea partii pentru sezut.

Un bilet dus-intors pentru doua persoane intre Los Angeles si Auckland costa de la 3.700 de dolari.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#locuri luxoase avioane, #companii aeriene diferente, #clase avioane facilitati, #confort avion companii , #stil