Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Longevitatea tine de gene, nu de stilul de viata

Miercuri, 03 August 2011, ora 19:39
3818 citiri
Longevitatea tine de gene, nu de stilul de viata

Tigarile, alcoolul sau fast food-ul nu iti afecteaza longevitatea, daca o ai in gene. Un studiu pe sute de centenari arata ca acestia au vicii la fel ca oamenii care traiesc mai putin.

Unii dintre acestia au fumat timp de 85 de ani, altii au fumat mai mult de doua pachete de tigari pe zi. Nu au facut nici mult sport, dar nu au avut mai multe sanse de a fi obezi decat cei care au trait mai putin.

Vestea proasta este ca e aproape imposibil sa stii daca esti unul dintre cei binecuvantati cu aceasta longevitate. Cu alte cuvinte, nu exista scuze pentru a nu ne ingriji de sanatate.

Aproape 500 de barbati si femei cu varste intre 95 si 109 ani au fost chestionati cu privire la stilul de viata pe care l-au avut. Participantii la studiu erau evrei ashkenazi care au, in cadrul grupului, o variatie mai mica a genelor decat in cadrul populatiei generale, fiind mai usor pentru cercetatori sa identifice efectele geneticii.

Rezultatele au fost comparate cu cele ale unui grup de persoane nascute in aproximativ aceeasi perioada, dar cu o durata de viata normala.

Daca stilul de viata ar fi fost mai important decat genetica, rezultatele ar fi aratat ca centenarii ar fi dus o viata mai sanatoasa decat ceilalti, dar nu a fost cazul, dimpotriva. Incidenta dietelor, tigarilor si alcoolului a fost mai mare in randul celor care au atins varsta de 100 de ani.

"Studiul sugereaza ca centenarii au gene ale longevitatii care ii protejeaza de efectele daunatoare ale stilului de viata nesanatos", spune cercetatorul Nir Barzilai, de la Albert Einstein College of Medicine din New York.

Citeste mai multe despre Longevitatea tine de gene, nu de stilul de viata

pe Think Outside the Box.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#longevitate oameni studiu, #longevitate determinata gene vicii , #stil