Life.ro: 4 seriale istorice pe care sa le vezi in aceasta perioada

Duminica, 02 August 2020, ora 10:00
9234 citiri
Life.ro: 4 seriale istorice pe care sa le vezi in aceasta perioada

Daca vrei sa-ti satisfaci setea de cunoastere si esti pasionat de istorie, atunci sa stii ca ai foarte multe seriale tematice din care sa alezi In prezent, mai multe serii bazate pe fapte reale din istoria omenirii sunt difuzate la TV sau pe Netflix.

De pilda, The Crown urmareste povestea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Serialul a fost aclamat de critici, iar fanii de abia asteapta noul sezon, in care se spune ca va aparea si Printesa Diana. Dar pe langa The Crown, la ce sa ne mai uitam? Mai jos gasiti cateva idei:

The Crown, 2016

Serialul americano-britanic produs de Netflix, The Crown, a castigat simpatia publicului inca de la primele episoade. Serialul urmareste viata Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, incepand din momentul casatoriei acesteia cu Printul Filip. The Crown a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic si pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic. Claire Foy, actrita care o interpreteaza pe Regina Marii Britanii, a pri-mit si premiul Emmy pentru prestatia sa impresionanta.

The Tudors, 2007-2010

The Tudors, o productie canadiano-americano-irlandeza, a fost foarte apreciat de fanii serialelor istorice. "Dinastia Tudorilor" se concentreaza pe domnia regelui Henric al VIII-lea al Angliei si ne introduce in atmosfera de la Curtea Regala Britanica. Henric al VIII-lea este cunoscut pentru faptul ca a eliminat catolicismul din insula in favoarea anglicanismului si a avut sase sotii (pe doua le-a omorat).

Medici: Masters of Florence, 2016

Serialul spunea povestea Dinastiei Medici, actiunea fiind plasata in Florenta secolului al XV-lea. Personajul in jurul caruia se invarte actiunea este Cosimo, care a fost ales lide-rul Republicii Florentine in 1434.

Boardwalk Empire, 2010-2014

Boardwalk Empire este un serial care a facut furori in urma cu cativa ani pe HBO, pri-mind numeroase nominalizari la Premiile Emmy si castigand un Golden Globe pentru cel mai bun serial dramatic.

Actiunea are loc in Atlantic City, New Jersey, in timpul Prohibitiei (anii '20-'30) si se concentreaza pe personajul Enoch "Nucky" Thompson, un politician care ajunge sa con-troleze intregul oras in aceasta perioada controversata din istoria Americii. Nucky inte-ractioneaza cu personaje istorice, gangsteri, mafioti, politicieni, agenti guvernamen-tali, dar si oameni "de rand" care vor sa ii vorbeasca. Episodul pilot a fost regizat de Martin Scorsese, iar productia acestuia a costat 18 milioane de dolari.

Articol realizat de Life.ro.

Fotografie unicat cu celebrul Alain Delon, cu permisiunea acestuia: "Mi s-a părut că era chipeş” FOTO
Fotografie unicat cu celebrul Alain Delon, cu permisiunea acestuia: "Mi s-a părut că era chipeş” FOTO
Anouchka Delon a publicat, luni, pe Instagram, o fotografie a tatălui ei, Alain Delon, "cu permisiunea acestuia". Actorul, care a fost plasat recent sub tutelă consolidată, apare cu faţa...
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
#serial, #Film, #serial istoric, #actor , #stiri life style