Lasvit - arta de a ilumina cristalul (Galerie foto)

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 14:53
7295 citiri
Lasvit - arta de a ilumina cristalul (Galerie foto)
Foto: Corriere della Sera

Lasvit e un brand care a luat nastere in 2007, in Cehia, iar numele sau a devenit in scurta vreme cunoscut in lumea intreaga, prin realizarea unor proiecte decorative de exceptie in sticla si cristal.

Tanara si dinamica, aceasta companie surprinde prin abilitatea cu care a reusit sa cucereasca in numai cativa ani pietele cele mai importante de pe glob, adjudecandu-si locurile de frunte in selectia de proiecte pentru marile nume din sectorul de lux, relateaza Corriere della Sera.

Un succes cu parfum de pasiune

Denumirea de "Lasvit" a rezultat din asocierea a doua cuvinte din limba ceha, cu semnificatie speciala: "laska" - iubire si "svit" - lumina, fuziunea celor doi termeni dezvaluind pasiunea din spatele modelarii cristalului ca potir ce gazduieste lumina.

Traditia nu este de ajuns

Desi manufactura traditionala este deseori sinonima cu excelenta, proiectele noi au nevoie de elemente moderne, intr-o continua schimbare, fara a trada insa amprenta elegantei si stralucirii clasice de odinioara.

Lasvit constituie un exemplu elocvent in acest sens, fructificand bogata mostenire a transformarii cristalului in veritabile opere de arta, actualizand-o prin filtrele sofisticate ale unor noi tendinte contemporane.

Progresul formei - proiecte pe masura

Laboratorul in care iau nastere desenele destinate sa se transforme in compozitii de exceptie este de fapt un complex atelier in care cercetarea continua se impleteste cu simtul estetic, bazandu-se pe trei elemente de baza: design, lumina si experienta.

Fiecare creatie realizata in laboratoarele Lasvit cuprinde in esenta sa o poveste legata de spatiul careia i-a fost destinata, inspirandu-se din particularitatile arhitecturii si acordand o atentie deosebita contextului in care vine integrata.

Compozitii pentru edificii de lux

Surprinzatoarele proiecte finalizate pentru hoteluri prestigioase din lumea intreaga, complexe comerciale de lux, restaurante in care arta culinara isi da mana cu eleganta ambientala si pentru numeroase alte cladiri cu destinatii speciale incanta privirea si aduc o nota in plus de frumusete cadrului in care sunt amplasate.

Fairmont Hotel din Beijing, Ritz-Carlton din Shanghai, Pullman Hotel din Dubai, magazinul Bellavita din lantul Tiffany & Co din Taipei, Viceroy Miami Hotel, Bandra Kurla din Mumbai sau chiar statia de metrou Khalid Bin Al Waleed din Dubai sunt numai cateva din destinatiile luminate de creatiile unice Lasvit.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Lasvit arta iluminare cristal, #creatii Lasvit , #stil