Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Japonezii isi cauta parteneri dupa grupa de sange

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 23:56
4396 citiri
Japonezii isi cauta parteneri dupa grupa de sange

Cele patru grupe de sange sunt, pentru niponi, la fel de importante precum zodiile in restul lumii, asa ca nu e de mirare de ce prima intrebare pusa unui necunoscut se refera la grupa de sange. Raspunsul le ofera date importante despre personalitatea si eventualele defecte ale interlocutorului.

Intalnirile in masa, cand celibatarii incearca sa cunoasca cat mai multe persoane de sex opus in doar cateva minute, debuteaza mereu cu aceeasi intrebare: "Ce grupa de sange ai?".

Femeile sunt mereu in cautarea barbatilor cu grupa A sau AB, raportandu-se la experientele neplacute din trecut, mai ales cu reprezentanti ai grupei B, relateaza BBC.

Popularitatea acestei metode de a cataloga pe cineva, care are si un nume in Japonia, Burahara, a facut chiar ca la serviciu sa fie organziate work-shopuri in functie de grupa de sange si l-a determinat pe fostul premier, Taro Aso, sa-si puna pe Internet, la CV, grupa de sange, A, ca pe un atu de nedoborat. A pierdut, totusi, alegerile.

La interviurile pentru angajare, candidatii sunt adesea intrebati ce grupa de sange au si nu pentru eventualitatea in care seful sau colegii ar aveau un accident, avand nevoie de sange.

Personalitatea in functie de grupa de sange

In timp ce persoanele cu grupa de sange A sunt percepute, cel putin in Japonia, ca fiind cu picioarele pe pamant, demne de incredere si care se sacrifica usor, chiar daca sunt rezervate si isi fac multe griji, oile negre sunt cele cu grupa de sange B. Liber-cugetatori si atei, indivizii carora le curge acest sunge prin vine sunt si egoisti.

Fermi si increzatori in propria persoana sunt cei din grupa 0, in timp ce cei cu sange nobil, AB, sunt echilibrati, cu o minte logica, perspicace, dar greu de intretinut si distanti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#intalniri grupe de sange, #grupa de sange personalitate, #grupa de sange comportament, #defecte personalitate grupa sange, #caracteristici grupa sange , #intalniri