Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Informatii utile despre alimentatia unui caine

Advertorial
Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 10:52
17418 citiri

Hranirea noului tau prieten este extrem de importanta. Este indicat sa incepi sa iti hranesti cainele cu aceeasi hrana pe care a consumat-o inainte. Daca acest lucru se schimba, schimbarea trebuie facuta treptat.

Catelusul aflat in perioada de crestere are nevoie de minerale, vitamine, proteine etc., iar cainele adult are nevoie de mai putine proteine si, uneori, de un aport de energie mult mai mic decat al puilor.

Schimbarea dietei de indata ce catelusul devine adult, precum si orice schimbare a regimului alimentar in general, trebuie sa aiba loc treptat, amestecand mancarea veche cu cea noua. In acest fel, in 7 sau 10 zile, vechea dieta va fi fost inlocuita cu noua dieta. Majoritatea cainilor accepta cu usurinta aceasta schimbare.

Trebuie sa iei in considerare stilul de viata al animalului, inainte de a-i stabili dieta. Cainii foarte activi vor trebuie sa aiba parte de o dieta total diferita de cea a unui animal de companie care nu face foarte multa miscare.

Obezitatea poate fi o problema comuna la caini. Pentru a o preveni, trebuie sa ii respecti cantitatile de hrana corespunzatoare, raportandu-te la varsta, dimensiunea, numarul de exercitii etc. Nu trebuie sa ii oferi dulciuri sau mancare intre mese.

Daca cainele tau este deja obez, pentru a-l ajuta sa scada in greutate si sa se mentina, exista diete speciale cu continut scazut de calorii.

Este foarte important ca animalelor in varsta sa li se ofere o alimentatie corecta. O dieta saraca in calorii ii poate ajuta, deoarece nevoile de energie sunt adesea mai mici. Un aport adecvat de proteine si minerale este esential, deoarece excesul de proteine si minerale (sare si fosfor) poate dauna inimii, ficatului si rinichilor. Exista, de asemenea, diete special concepute pentru ei.

Dieta trebuie sa fie rationala, adica apetisanta, suficienta, adaptata si echilibrata.

Este indicat ca mancarea sa-i fie administrata zilnic la aceleasi ore, de preferinta dupa-amiaza sau seara inainte de una dintre plimbarile sale. In ceea ce priveste apa, cainele trebuie sa aiba permanent apa curata si proaspata la dispozitie.

Atunci cand te gandesti la hrana pentru caini, tine cont de faptul ca pe piata exista hrana special conceputa pentru a satisface toate nevoile cainelui in functie de dimensiunea, varsta, activitatea desfasurata etc.

Prin urmare, cel mai bine este sa optezi pentru acest tip de mancare si sa nu-i pregatesti mancare acasa.

Cea mai buna solutie poate fi hrana naturala pentru caini, intrucat ingredientele din care este preparata contribuie la mentinerea sanatatii animalului de companie.

Poti opta pentru hrana naturala uscata, deoarece aceasta ajuta la curatarea dintilor de tartru si fortifica gingiile in mod natural.

O solutie perfecta pentru prietenul tau necuvantator poate fi hrana naturala uscata Lenda, o hrana super-premium, indeajuns de nutritiva incat sa-i asigure necesarul de vitamine, minerale si alte substante nutritive de care are nevoie corpul sau.

Cainelui tau ii va placea hrana fara organisme modificate genetic, cu probiotice care protejeaza sanatatea sistemului digestiv.

De asemenea, tine cont de faptul ca o punga cu mancare uscata este mai usor de pastrat dupa deschidere.

Atunci cand alegi hrana pentru cainele tau, trebuie sa stii sa interpretezi lista de ingrediente. Cu cat continutul unui anumit ingredient este mai mare, cu atat este mai buna hrana.

De exemplu, proteinele de origine animala sunt mai bune si sunt digerate mai bine decat cele de origine vegetala. La fel se intampla si cu grasimile (grasimile de pasare au caracteristici digestive superioare). Pe scurt, cu cat este mai mare numarul de componente de origine animala, cu atat calitatea hranei este mai buna.

Cantitatea de hrana care trebuie administrata animalului depinde de calitatea acesteia. Hrana de inalta calitate este de obicei putin mai scumpa, dar, deoarece valoarea sa energetica este mai mare, ratia va fi mai mica, ceea ce inseamna ca, de obicei, este chiar mai ieftina.

In cadrul fiecarei marci exista linii specifice in functie de nevoile cainelui: catelus, tanar, adult, foarte activ, obez, batran...

Ii poti administra hrana uscata ca atare sau umezita cu putina apa. De asemenea, este foarte important ca animalul sa aiba in permanenta la dispozitie apa proaspata si recipiente curate.

Speram ca aceste informatii sa te ajute sa te bucuri mereu de un caine sanatos si plin de viata.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#hrana caini sanatoasa, #hrana naturala caini , #animale