Tara unde leii dorm pe strada, in vreme de pandemie (Foto)

Vineri, 17 Aprilie 2020, ora 10:1414701 citiri
Tara unde leii dorm pe strada, in vreme de pandemie (Foto)
Foto: Captura Twitter/ @SANParksKNP/ Richard Sowry

Mai devreme sau mai tarziu, animalele aveau sa observe ca oamenii au "disparut" din cauza pandemiei, iar leii din Parcul National Kruger din Africa de Sud nu au facut exceptie.

Unul din padurarii care ingrijesc parcul, Richard Sowry, patrula miercuri cand a surprins mai multi lei dormind pe un drum care, in mod normal, ar fi fost ocupat de turisti.

Kruger, ca si alte parcuri de animale salbatice, a fost inchis inca din 25 martie, ca parte a masurilor luate pentru a limita raspandirea coronavirusului, scrie BBC.

Sowry a spus ca in mod normal leii puteau fi vazuti pe aceste drumuri doar noaptea, cand programul parcului era inchis.

In timp ce conducea in apropiere de Orpen Rest Camp miercuri dupa-amiaza, barbatul a vazut leii pe drumul din fata si s-a apropiat la doar cativa metri de ei.

Padurarul si-a scos telefonul mobil si a inceput sa faca poze, iar leii nu pareau deranjati, caci majoritatea dormeau bustean.

"Leii sunt obisnuiti cu oamenii in masini", a precizat el. "Toate animalele se tem de oamenii care merg pe jos, asa ca daca nu eram in masina nu as fi putut sa ma apropii atat de mult", a mai explicat el.

"Kruger este un loc foarte salbatic. A fost salbatic si este inca salbatic", a punctat barbatul, care a postat fotografiile in mediul online, astfel incat sa se bucure si oamenii care nu pot vizita parcul acum, din cauza pandemiei COVID-19.


Sursa: Twitter/ @SANParksKNP

Vezi si:

A.D.

Ne pute╚Ťi urm─âri ╚Öi pe pagina noastr─â de Facebook   sau pe  Google News