In ce consta procedura de indepartare a tatuajului nedorit

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 15:57
7924 citiri
In ce consta procedura de indepartare a tatuajului nedorit

Tatuajul este un rasfat foarte la moda, care unora le vine bine din prima zi, altii se obisnuiesc cu el, altii se plictisesc rapid si cei mai multi nu-l mai vor deloc, mai ales pe masura ce imbatranesc. Din pacate, tatuajul se obtine uros, insa este greu de indepartat.

Gandeste-te ca superbele figuri decorative pe care le-ai instalat pe piele la 18 ani nu se mai potrivesc deloc acum, la 35, cand ai adaugat 20 de kilograme. Numai tatuajele iti mai lipsesc pentru ca sa atragi atentia cu coapsele tale plinute la strand.

Ce-i de facut? Nu e totul pierdut, cu rabdare si cu putina durere, caci altfel nu se poate, il poti indeparta - ne asigura infoniac.ru.

Chiar si la tatuajele vechi, instalate dupa procedurile din anii '80, cand specialistul te tatua folosind un dispozitiv electric special si introducea pigmentii in stratul superficial al pielii, indepartarea era posibila.

Cu acelasi dispozitiv si cu multa abilitate, el extragea pigmentul, cu rabdare, din fiecare punct subcutanat unde fusese instalat. Avea avantajul ca toate elementele imaginii se aflau la aceeasi adancime in piele.

Dupa anii '80, pentru a elimina tatuajele au inceput sa fie folosite raze laser monocrome de intensitate mare. Procedura se desfasoara fara sangerare, cu riscuri minime si fara efecte secundare majore. In cazul cand clientul doreste, se poate aplica si o anestezie locala, la nivelul pielii.

Solutia laser este ideala

Astazi, pentru indepartarea tatuajelor se folosesc proceduri moderne, bazate pe raze laser. In acest caz insa, tipul de laser folosit pentru indepartarea tatuajelor depinde in mare masura de culoarea imaginii.

Ca urmare, cei care se tatueaza in zilele noastre ar trebui sa utilizeze culori inchise, care se indeparteaza mai usor cu razele laser. Pigmentul galben si cel verde sunt greu de indepartat, insa pigmentul albastru si cel negru cedeaza mai usor.

Razele laser elimina tatuajul imprimat in piele folosind impulsuri scurte de radiatii intense, care strabat scurt stratul superficial al epidermei. Energia laser descompune pigmentul in microparticule fine, pe care organismui le elimina ca pe orice corp strain, datorita sistemului imunitar cu care este dotat de la natura.

Ulciorul nu merge de multe ori la apa

Procedura nu implica dureri, dar, in cazul unor dimensiuni mari, ai nevoie de mai multe aplicatii succesive. Dupa fiecare asemenea aplicatie, pielea ramane iritata, iar, pana la urma, se ajunge inevitabil la formarea unei cruste pe toata zona.

Crusta nu este deloc ceva placut, intrucat, pe de o parte, povoaca mancarimi, la care cu greu te stapanesti, iar pe de alta parte, da pielii tale un spect inestetic de "scoarta".

Va trebui sa suporti aceste inconveniente timp de cateva saptamani pana sa dispara complet urmele tratamentelor aplicate si consecintele lor. Este inutil sa adaug ca, odata indepartat pigmentul si vindecata complet pielea, ar fi total neinspirat sa incerci un nou tatuaj, pe acelasi loc.

Dupa ce ai bombardat pielea cu mai multe proceduri succesive, s-ar putea ca epiderma catifelata din tinerete sa nu se mai refaca niciodata. Poate ar trebui sa te gandesti la toate astea inainte de primul tatuaj.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#indepartare tatuaj, #scoatere tatuaj laser, #tatuaj scos refacere piele, #scoatere tatuaj durere , #stil
Comentarii